MCD w 9N. Polski lektor oraz mapy.

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Michal polo fendt
Newbie
Newbie

MCD w 9N. Polski lektor oraz mapy.

Post autor: Michal polo fendt »

Witam kupiłem niedawno polo N9 z 2008 roku jest w nim orginalne radio z navigacja mam do niej mape niemiecka orginal. moje pytanie brzmi czy da sie jakos wgrac polski jezyk do teh navi i czy ktos moze posiada jakies polskie mapy do niej. z gory dziekuje z odpowiedz pozdrawiam michal

Poprawiłem literówkę w temacie - MDC@MCD + bardziej czytelny tytuł. Nie używaj Caps Locka, bo to oznacza krzyk. Aoox
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Witam,

Po pierwsze to ta navi sie nazywa MCD, a nie MDC. Po drugie, masz Polo 9N3 jeżeli jest z 2008 roku. Po trzecie są dostępne w internecie do zassania i nagrania mapki, ale to musisz sobie sam poszukać, lub kupić oryginał, używany np. na Allegro. Najnowsza mapa to TeleAtlas 2009/2010 Polska + Czechy z polskim lektorem. Choć wiece osób na nią narzeka i polecają wersje 08/09 - sam takiej używam. Co do polskiego menu to nie wiem jak sprawa wygląda w MCD, ale ja mam MFD (też navi, tylko że z kolorowym większym ekranem) i spolszczenie zrobiłem sobie samemu poprzez manual dostępny na forum Passata. Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz, postaram się w miarę możliwości odpowiedzieć.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
M
Michal polo fendt
Newbie
Newbie

Post autor: Michal polo fendt »

po pierwsze przepraszam za popelnione błedy.
Awatar użytkownika
pisz69
Początkujący
Początkujący

Post autor: pisz69 »

Jest mapa Polski na 2011 rok bardzo dokładna. Lektor też da radę wgrać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”