[9n] Nie odpala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Nie odpala

Post autor: oko84 »

Witam wszystkich mam oto taki problem, wczoraj wymieniłem akumulator i wszystko było oki wieczorem odpalił pochodził z 5 minut i go zgasiłem dziś rano w ogóle nie odpalił.......rozrusznik zakręcił 2 razy i wszystkie kontrolki zgasły za 2 razem było to samo dzis włożyłem tez inny akum. i to samo 2 razy zakręcił i znowu gasną wszystkie kontrolki zero reakcji, klemy wyczyszczone pompa chodzi a tu nic :(
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

zakręcił 2 razy i nie miał już siły kręcić? tak zrozumiałem. Dlaczego wymieniałeś akumulator? Jaki kupiłeś?
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

akum wymieniony na wszelki wypadek, odpaliłem go na tzw.popych i zaraz odpalił i zaczął chodzić bez problemu po podłaczeniu do kompa żadnych błędów,
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Z Twojego opisu wnioskuje że jednak winowajcą jest jednak aku. Sprawdź ladowanie na wszelki wypadek.
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

akum jest nowy i chodzi na innych wozach miałem przepinany z innych aut tez nowe i to samo wiec to nie akum :( ładowanie sprawdzone podczas wymiany wszystko gra
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

swoim akumulatorem odpalałeś inne auta z silnikami diesla? jeżeli tak i paliły bez problemu to może jednak być inny problem. Jeżeli jednak nie paliłeś na nim diesli tylko benzyniaki to nie ma co porównywać.

A tak w ogóle : sprawdź woltomierzem napięcie akumulatora -> co najmniej dwie godziny odpięte klemy i sprawdzasz prąd. Musi być więcej niż 12,7 V. Nie wiem ile Ah musi mieć minimalnie aku w polo 1.4TDI, ale mam nadzieję, że kupiłeś o tej samej wartości bądź większej ;)
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

AKUMULATOR jest DOBRY, ładowanie sprawdzone wszystko jest tak jak powinno być :(
o
oko84
Raczkujący
Raczkujący

Więc jest tak po odpaleniu auta na tzw pych wszystko zaczęło działać, byłem u elektryka który wymienił łożysko na alternatorze które było popsute no i podczas odpalenia zarżnąłem rozrusznik też został naprawiony siadło sprzęgiełko, hmmm tylko nie wiem czemu nie odpalił przed tym wszystkim chyba przez rozrusznik, no i czas pokaże
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

dobrze, że auto zrobione ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”