[86C2F] rozrusznik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kosmita18
Newbie
Newbie

[86C2F] rozrusznik

Post autor: kosmita18 »

Witam.. mam pytanko nie wie moze ktos ile moze kosztowac nowy rozrusznik do 1,3?moze ktos zna cene albo slyszal?dzieki pozdrawiam serdecznie :blind:
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

od 50 do 100 zl na alledrogo
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Nie opłaca się kupować, jeśli Twój Ci się zepsuł lepiej wymień szczotki i git zapłacisz grosze. No ale jeśli inna tam usterka no to nie wiem ;)
k
kosmita18
Newbie
Newbie

wlasnie nie wiem co jest,jak jest zimniej i wilgotniej to ciezej ma przekrecic a jak cieplo jest o wiele lepiej:]
Awatar użytkownika
adr0444

Post autor: adr0444 »

moze to tylko wina kabla??
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

A może to nie jest wina rozrusznika może aku siada ?? jak rozrusznik kręci nie zacina się to jest ok, a z drugiej strony to jest zima i zawsze troche slabiej bedzie krecił. no i napisz jaki masz dokldne objaw bo może sie okazac co innego i kasa niepotrzebnie wydana bedze;)
pozdraVWiam
k
kosmita18
Newbie
Newbie

wiecie co sprawa stoi tak chlopaki :-) jak auto stoi 10godzin na dworze w mrozie -5 do -8 na polu i chce sie odpalic po tych 10h odpali ale ciezej kreci,ale jak pochodzi chwile to zas smiga jak zly caly czas(dodam ze aku jest nowka)czyli moze faktycznie zima ciezej pali bo olej gesty itp ale nie wiem wolalem sie zapytac zeby nie wydawac kasy jak kolega pisze.To wam tez ciezej zima zapala tak bardziej mulowato jak stoi dluzej,w koncu auto nie jest nowe prawda?
Awatar użytkownika
waglik

kosmita18 ja kupiłem ostatnio akumlator (w lecie w wakacje chyba) i w zimie (tylko w zimie!) coś mi strzelało i POLO bardzo mi ciężko kręciła (bidulka raz kręciła raz nie...) i myśle cholera (sorry za brzydkie słowo tak pomyślałem) coś jest nie tak pewnie akumlator siada w końcu dałem za niego 200 zł. a prostownika nie mam (tylko do akumlatora od motocykla dawniej tata miał jakiś tam sprzęt) i miałem iść z gwarancją do gościa, że mi siada, zadzwoniłem do kuzyna i powiedział, że mam podjechać do sklepu i odebrać takie rzeczy jak szczotka i coś tam jeszcze było i przyjechać do niego do pracy bo mu się nudzi no to podjechałem i zostawiłem auto żeby zobaczył co z tym rozrusznikiem a ja spokojnie poszedłem na miasto, za 1h telefon, że fura śmiga ja się w myślach śmieje ale spoko, jade już do domu (na nast. dzień zapowiadali mróz -10*C) myśle zobaczymy co kuzyn sprawił, wsiadam do auta spokojnie czekam aż zgasną kontrolki i kręce i co...? Auto zapala na dotyk i tak codziennie mam jaki by mróz nie był. Kuzyn zarobił flaszke a ja mam spokój bo się nie martwie, że coś jest nie tak. W twoim przypadku może być tak samo. (sorry, że się rozpisałem :crazy: )
k
kosmita18
Newbie
Newbie

No i z tym masz racje powinien rozrusznik krecic jak kosiarka tym bardziej ze aku jest nowy ma 1 dzien;)tylkoo przy zimnym ciezej pali a tak super;)chyba podjade do znajomego w weekend moze faktycznie powymienia mi szczotki i tulejki i bedzie git;)
Bo szkoda tez aku zeby sie tak marnowało prawda.On ciezej jak by palil wiec moze Tulejki.
Awatar użytkownika
waglik

Ale wiesz co powiem Ci teraz coś czasami są problemy z aku mojemu koledze po 2 dniach padł NOWY... W Peugocie 106 (chyba) mojemu wójkowi w Hundai Accent po 2 dniach też padł nowy, ale jeśli kontrolki Ci świecą, nie mrugają Ci mocno to rozrusznik na 100%. Na szczęście to groszowe sprawy ;) chyba z 30 zł. zapłaciłem za te całe szczotki (nie znam się ! Nie chce nikogo wprowadzać w błąd! mówie mniej więcej co mi kuzyn powiedział)
k
kosmita18
Newbie
Newbie

Dzis zawiozlem do roboty rozrusznik ciekawe co mi powie;] wg.mnie moga byc szczotki i tulejki ze jak zimno to ciezko ma okrecic nawet na nowym aku czyli cos go blokuje;/wolalem juz zawiesc i miec spokoj niz rozladowac aku,dzis to samo stal 10h i ciezko mial odpalic na aku co ma 2 dni a zas juz kreci jak szalony;]
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

jak aku pada to znaczy że jakiś odbiornik prad z niego wyciąga,bardzo zadko sie zdaza że aku od nowści jest wadliwe. A kolega kosmita18 bewnie na oleju mineralnym jezdzi, bo to ma duze znaczenie przy odpalaniu zima olej gestnieje i i rozrusznik ma trudnie bujnac to wszystko . Ja bym przeprowadził testy przeda naprawa rozrusznika tzn. na noc odłączyć klemy i zobaczyć jak rano krecił(jak efekt bedzie dobry to znaczy ze cos wyciaga prad) albo 2 sposób rano przed odpaleniem auta właczyć na chwiale swiatła żeby elektrolit pobudzić. Dodam jeszcze że nowe aku musi sie troche rozjezdzić zeby pelna sprawność osagnac.
PozdraVWiam
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

najczestrzą przyczyną jest wytarcie tulejki rozrusznoka w skrzyni biegów tą tez wymień
Obrazek
Awatar użytkownika
fury82
Newbie
Newbie

Post autor: fury82 »

U mnie nowy akumulator Bosch nowa tulejka w skrzyni rozrusznik znajomy sprawdzał niby sprawny wymienił tulejkę w nim.Wsadziłem drugi nawet zapasowy i nową drugą tulejkę i to samo.Wymieniłem klemy wraz z przewodami na nowe.Przeczyściłem wszystkie styki masy.Auto długo stało mogły zajść osadem.Wymieniłem szczotki w raz z regulatorem w alternatorze.Ładowanie ponad 14,5.Coś zwiera bo przy odpaleniu kasuje się godzina na zegarku.Jak mam włączone radio to słychać trzaski w głośnikach.Auto zapala parę dni aż w końcu pada aku.Wydaje mi się że jest gdzieś duży pobór mocy przy odpaleniu czy co?Rozrusznik jakby kleszczył.Naładuje aku i spokój na parę dni z zegarkiem nawet.Po paru dniach kasuje się godzina i po następnych paru już auto nie zapala.Co jeszcze sprawdzić?
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

kostka zamka zapłonu, zwarcie w instalacji, ciężko jak nie można tego pomacać :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”