Filtr paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Filtr paliwa

Post autor: rafal_1903 »

koledzy chciałbym się dowiedzieć czy w 2f występuje filtr paliwa i gdzie się on znajduję. Z góry dzieki za wszystkie odpowiedzi :D
1
19CarlLevis84
Newbie
Newbie

Post autor: 19CarlLevis84 »

Występuje; sprawdź przy prawym, tylnym kole.
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

dokładnie wystepuje tak kolega pisze jest razem z papka palwa;) w prawym tylnym kole
Awatar użytkownika
marekznh
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekznh »

dla ułatwienia jest to puszka wielkości mniej-więcej puszki po napoju przynajmniej na monowtrysku. Ja kupując w Norauto według katalogu kupiłem taki mały. Jak się później okazało był do wersji z gaźnikiem :)
VW das auto ;)
Awatar użytkownika
suhoj22
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: suhoj22 »

Rafał podaj oznaczenie silnika i ktory rok to ci zaraz podam jaki powinienes miec filtr paliwa :)
r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rafal_1903 »

suhoj22 oznaczenie silnika to aau a rok to 1992r.
Awatar użytkownika
suhoj22
Raczkujący
Raczkujący

AAU to silniczek 1043cm...benzynka :) A filterek polecam FILTRON PP-836 .Kosztuje około 20zł.
Awatar użytkownika
tomaloski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tomaloski »

Uciekam od filtrów tej marki, powietrza jeszcze przełknę ale po ostatnim zakupie filtra paliwa stwierdzam, że jestem rozczarowany tą marką. Filtr cały zardzewiał po jednej zimie. Ba, wygląda gorzej od poprzedniego który był zamontowany 4 lata nota bene nie ma na nim ani grama rdzy. Zakupiłem więc kolejny innej marki w aluminiowej obudowie za 32 zł. Filtron ostatnio zupełnie jakość zatracił, albo ja trafiam na felerne filtry... np. oleju mi podcieka a mocniej już nie dokręcę i człowiek tak śmiga do następnej wymiany. Dołóż te 10-15 zł i kup coś lepszego, co roku tego filtru się nie wymienia a komfort psychiczny też wskazany. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
suhoj22
Raczkujący
Raczkujący

No ja jeszcze sie nie zawiodłem na Filtronie ,no ale skoro tak uwazasz .Kazdy ma tam swoje doswiadczenia ;) Do kolegi Rafała należy wybór . Pozdro
b
bujan_
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bujan_ »

[quote=""tomaloski""]Dołóż te 10-15 zł i kup coś lepszego, co roku tego filtru się nie wymienia a komfort psychiczny też wskazany. Pozdrawiam.[/quote]

nie zgadzam sie. ja wymieniam przynajmniej 2 razy w roku ; ) zalezy od tego jakie paliwo tankujesz i jakie robisz przebiegi ; ) Pozdro.
Awatar użytkownika
marian
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: marian »

[quote=""bujan_""][quote=""tomaloski""]Dołóż te 10-15 zł i kup coś lepszego, co roku tego filtru się nie wymienia a komfort psychiczny też wskazany. Pozdrawiam.[/quote]

nie zgadzam sie. ja wymieniam przynajmniej 2 razy w roku ; ) zalezy od tego jakie paliwo tankujesz i jakie robisz przebiegi ; ) Pozdro.[/quote]

ciekawe tylko po co tak czesto wymieniac...... w mojej polówce wymieniłem rok temu.. orginalnie fabrycznie zamontowany filtr.. polo miało 240 tyś km i 15 lat....
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”