[9N3] wyciek płynu od wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
paul
Newbie
Newbie

[9N3] wyciek płynu od wspomagania

Post autor: paul »

nie wiem co jest ale mam mały wyciek płynu do wspomagania w okolicy pompy wspomagania. może komuś się już coś takiego działo i mógłby mi coś doradzić...

Ps.:
Ja mam trochę chyba inny układ pompy niż tutaj:
viewtopic.php?f=20&t=2334&p=16941&hilit=wyciek+z+pompy+wspomagania#p16941
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

Miałem taki przypadek,co prawda było to pocenie.Zajrzyj z kanału pod pompę,ja zboku dokręcałem nakrętkę od rurki i pomogło.
d
dacjano
Początkujący
Początkujący

Post autor: dacjano »

Pompa jest elektro-hydrauliczna firmy KOYO lub TRW w polówkach częsciej jest to KOYO koszt nowej ok 1500zł moja padła mi całkowicie ale udało mi się ją reanimować i działa jak nowa, radze ci wykręć pompe z auta rozkręć i wyczyść wysusz wszystko i skręć spowrotem. Zalej nowym olejem orginalnym http://moto.allegro.pl/item924446721_or ... py_vw.html aha jak będziesz montował już spowrotem pompe to podnosisz przód auta na podnosnikach i krecisz kierownica w prawo i lewo kilka razy do oporu (na sucho bez właczonego silnika) wyleje ci sie płyn z przekładni, potem zamontuj pompe zalej ją płynem pod max (nie zakrecaj korka) i kreć kierownicą w prawo i lewo kilka razy do oporu (na sucho bez właczonego silnika) dolewaj płynu aż osiagniesz poziom max.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”