Długość przewodów hamulcowych.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

D
Dzejcop
Newbie
Newbie

Długość przewodów hamulcowych.

Post autor: Dzejcop »

Witam!!! Mam pytanie jak długie są przewody hamulcowe w polo 6n. Poniewarz moje są już zkorodowane i nie wiem jak długo wytrzymają. Pytam bo z lenistwa nieche mi sie kłaść pod autko i mierzyć.
Awatar użytkownika
Dzidzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dzidzi »

do cordoby 2001r 1.4 kupowałem na tył po 55cm przewody (hamulce bębnowe),więc myślę,ze tutaj tak samo
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Dzejcop""]Witam!!! Mam pytanie jak długie są przewody hamulcowe w polo 6n. Poniewarz moje są już zkorodowane i nie wiem jak długo wytrzymają. Pytam bo z lenistwa nieche mi sie kłaść pod autko i mierzyć.[/quote]
Pytasz o przód czy o tył??

Przód - przewód hamulcowy 6N0 611 701B długość 377mm - ok. 130-150zł w ASO
Przód - rurka hamulcowa 111 611 998 w rolce do 5m do samodzielnego skrócenia - ok. 30-40zł w ASO
Tył - rurka hamulcowa 111 611 998 w rolce do 5m do samodzielnego skrócenia - ok. 30-40zł w ASO
D
Dzejcop
Newbie
Newbie

Post autor: Dzejcop »

Chodzi mi o wszystkie te które idą z pompki na tył i przód i przechodzą przez tą "pompkę" niewiem jak to się nazywa dokładnie ale jest zamontowane na tylnej belce i gdy auto jest obciążone zwieksza siłe hamowania.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

odkopie temat znalazlem dobra firme produkujaca przewody w oplocie w dobrej cenie , chce wymienic wszystkie przewody hamulcowe - ile metrow mi potrzeba ?
Awatar użytkownika
przemo92
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: przemo92 »

[quote=""marcc_Jr""]odkopie temat znalazlem dobra firme produkujaca przewody w oplocie w dobrej cenie , chce wymienic wszystkie przewody hamulcowe - ile metrow mi potrzeba ?[/quote]
Jeśli chodzi o twarde przewody ja kupiłem 10m rurki miedzianej i wystarczyło.
Awatar użytkownika
marcins-78
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marcins-78 »

witam
wtrącę się w stary temat już wiem że 10m starczy rurki
a czy ktoś może mi udzielić informacji o jakiej grubości mam kupić rurkę??
bo czeka mnie też wymiana w polo 6n
Polo 6n 1.4 b Panorama
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Widzę ze przez dwa dni żaden spec Ci nie raczył odpowiedzieć więc mam nadzieję ze jeszcze nie kupiłeś złej, albo kupiłeś dobrą.
Powinna być 4,75x0,7mm, oczywiście najlepiej miedziana (mniej koroduje i łatwiej się wygina)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”