Podlokietnik polo 6n

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
szwed65
Początkujący
Początkujący

Podlokietnik polo 6n

Post autor: szwed65 »

Witam wszystkich klubowiczow;) chce zamontowac do mojej polowki podlokietnik. ma moze ktos z was zamontowane? jak tak wklejcie fotki i jak macie zamontowane. a i jaki najlepiej do polo? pozdrawaim
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Na allegro jest tego pelno, musisz poprostu wymierzyc wymiar miedzy fotelami, i rozstaw szyn mocujących w tym podłokietniku ktory masz zamiar kupic. Pozdr.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

ja mam taki:

http://www.allegro.pl/item938784044_now ... olo_3.html

ale narazie lezy w piwnicy bo nie wiem jak go zamontowac, do czego przykrecic?
nie wiecie czy moze jakis tynel srodkowy od innego polo lub innego samochodu podejdzie do polo 6N zeby mozna bylo do niego przykrecic ten podlokietnik?

znalazlem 2 przykladowe od seata np.

http://www.allegro.pl/item923663736_sea ... dkowy.html

http://www.allegro.pl/item932401496_vw_ ... kpitu.html

podejda, czy jakies inne?
Awatar użytkownika
szwed65
Początkujący
Początkujący

Post autor: szwed65 »

myslicie ze to trzeba dac nowy tunel? a nie da sie przykrecic do tego plastiku co jest przy recznym?
Awatar użytkownika
scooter_elect
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: scooter_elect »

ten plastik jest za luźny więc będzie Ci później cały podłokietnik latał . lepiej go przykręcić do tunelu całego blachowkrętami :) Tylko nie za długimi :D
NIE MA TO JAK VW
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""szwed65""]a nie da sie przykrecic do tego plastiku co jest przy recznym?[/quote]
Ten plastik jest na zatrzaski, więc... nie wiem czy wytrzyma jak położysz na nim łokieć i cześć ciała.
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FilipO »

witam. ja kupilem podlokietnik z allegro w carbonie... uniwersal za 50 zeta

Obrazek

... tak jak poprzednicy mowia tunel spod recznego jest na zatrzaski i jest zbyt luzny na podlokietnik, dlatego na allegro wychaczylem tunel pod reczny z seata 94r

Obrazek

jest on mocowany na sruby i dzisiaj przy chwili wolnego czasy perzymierzylem go pod reczny i pasuje idelanie. jutro mam wolne takze postaram sie zamontowac podlokietnik i wrzuce manuala.
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
M
Misiek86V
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Misiek86V »

Witam ja kupiłem taki ja pokazuje kolega Ten Carbon tylko cały czarny w Biedronce bo teraz są akurat za 40zł bez przesyłki i widzisz co kupujesz. I w dodatku skręciłem nogi wsadziłem go miedzy siedzenia i sam siedzi sztywno no chyba ze ktoś będzie nim szarpał to wypadnie ale on jest tylko po to zęby oprzeć rękę!!
Ale polecam beż żadnego przykręcania montaż 5min:)
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

no wlasnie wiem, ze ten plastik pod reczny jest luzny dlatego nie przykrecalem do niego podlokietnika, bo to bez sensu :/
dlatego wlasnie pytalem, czy mam kupowac caly tunel a jesli juz to jaki? moze od classica? podejdzie?
ja mam HB 5D 6N1 98'

myslicie ze taki podejdzie?
Obrazek
byloby super, bo tu jest oslona recznego razem z tunelem i moznaby spokojnie przykrecic do niej podlokietnik.

FilipO daj znac jak zrobisz u siebie najlepiej porob jakies fotki i wstaw manuala :)

ps. a z jakiego seata masz ten plastik pod reczny?
na moim foto jest z ibizy 93' pasowalby technicznie na oko i nawet kolorystycznie, tylko czy na pewno technicznie ???
pozdro
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

czekam na polepszenie warunkow atmosferycznych :beg: bo mam w domu remont i garaz caly zawalony i chcialem to robic na swiezym powietrzu..ale pada... co do tunelu -> Michelangelo -> tutaj wklejam linka do identycznego z allegro --> http://allegro.pl/item936176819_tunel_s ... di_98.html . podchopdzi na bank... sruby wkrecasz w miejsce tych plastikowych wciskow od ori tunelu. jak pogoda dopisze to dam fotki co i jak...co do twojego tunelu ze zdjecia to raczej nie podejdzie bo jest on za cienki i pewnie by popekal...
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

witam. dzisiaj wzialem sie za podlokietnik... przy okazji odsiezenie tapicerki podlogi :D nizly syff po zimie :D podczas montazu czalkowicie zapomnialem robic fotki, ale postaram sie opisac co i jak..a wiec podlokietnik ktory pokazalem wczesniej przytwierdzilem srubami-10 w miejscach wciskaczy od poprzedniego tunelu.pasuje co do centymetra i bardzo sztywno sie trzyma.zrobilem przymiarke podlokietnika- zaznaczylem miejsca w tunelu do wywiercenia otworow...okazalo sie ze 2 piersze otwory od strony drazka zmiany biegow pasuja ale te z tylu od kanapy pasezera...nie bardzo... takze zrobilem maly myk- dopasowalem grubsza blaszke tak |_____| z obu stron od wewnatrz zalapalem za podlokietnik a w ta dolna szyne puscilem pod plastikowym tunelem w tych samych miejscach w ktorrych mocujemy go na te sruby -10 takze ta blaszka i tunel jest mocowany w tych samych otworach... przymierzylem na wysokosc podlokietnik, dopasowalem i hula :D a jaki od razu porzadek w samochodzie :D ladowarki samochodowe monety, klucze, i inne taki do podlokietnika i samochod swieci czystoscia :) zrobilem pare kilometrow dzisiaj i jestem pozytywnie zadowolony z nowego pomocnika mojej Poli

Obrazek

Obrazek

Zrób z tego manual w odpowiednim dziale. Będzie dla potomnych :)
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

no to gratuluje, ja zamowie sobie ten plastik pod reczny i tez przymocuje swoj podlokietnik :) moj ma troche inaczej otwory na sroby wiec moze bedzie pasowal bez kombinowania z blaszkami.

u mnie wyglada to tak:

Obrazek

zrobie fotki i opisze jak bede robil, ale to jak znajde chwile czasu :)

ps. mozesz powiedziec jakich dokladnie srob uzyles? 10 ale jakie?
i jaka jest szerokość tego plastiku pod reczny?

dzieki
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

10 z klejem to co odstawalo obcialem i nalozylem plastikowe zaslepki zeby wiochy nie bylo :) plastik pod reczny..nie wiem dokladnie cos kolo 15 cm pewnie...nie sprawdzalem bo na podlokietniku moglem sobie doregulowac rozstaw.
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Kupujemy podłokietnik np z golfa 3 1.9d taki kupiłem.
A teraz mój manual.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle i trzyma mocno.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 20:42 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 1 raz.
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

dajcie do manuala jak jeszcze nie ma :oki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”