Złomek Andrzeja

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Złomek Andrzeja

Post autor: Andrzej_89 »

Witam wszystkich forumowiczów, przedstawiam moje złomowate Polo. Z dnia na dzień mam coraz bardziej dosyć tego samochodu, ale i tak jak patrze na niektóre inne Polo to nie jest z nim aż tak źle mechanicznie, jak i wizualnie.
Samochód ten ma 3 wielkie zalety:
- mało pali
- jest niemal terenowy
- nie ma wielkiego wiejskiego tłumika i ledowych świateł
Zwraca na siebie uwagę rostem na masce i pomarańczowymi felgami, co może wiać wiochą, bo sam czasami mam takie wrażenie, ale że jestem leniwy to już nic nie będę zmieniał, tylko zalewał ropę i olej i do przodu.

Model: 86c2f
Silnik: 1.4d
Rok produkcji: 1993
Mody pod maską: seria
Zawieszenie: seria
Układ hamulcowy: seria
Koła: 165/70/13 na pomarańczowych alufelgach "tarantulkach" (na lato), 155/65/13 na felgach stalowych z kołpakami (na zimę) - już bez kołpaków, bo ukradli
Nadwozie: Fox, grill z g40, przyciemnione boczne szyby, rost na masce
Kolor: była chyba alpejska biel, był młotkowy czarny z palety barw stalochronu (malowane wałeczkiem), jest czarny mat
Wnętrze: schowek i panel środkowy dołożony, fotele, kanapa i boczki z g40, kierownica z golfa II
Audio:było sony cdx-gt20 - ale ukradli, jest teraz sony cdx-gt24, 2x hertz dcx100 i 2x hertz dcx 165
Inne mody: rozrusznik uruchamiany starterem z ursusa, grzanie świec także starterem z ursusa, ręczna pompka paliwa, spryskiwacze szyby typu "mgiełka" z 6n lub 6n2
Przebieg: ponad 300k km, z czego ja zrobiłem jakieś 40k km
Osiągi: na starych ustawieniach pompy 0-100 km/h w 18.34 s(około sekundę lepiej niż podaje katalog), 1/4 mili w trochę ponad 21 s, V max 155km/h wg licznika, teraz na ustawieniach ekonomicznych nie próbowałem, ale więcej niż 120 jest w tym momencie wielkim problemem, a przyspieszenie do 100 trwa wieczność
Spalanie:na starych ustawieniach pompy minimalnie 4,82 l/100, średnio 5-5,5/100 w lato, w zimę pod 6l, teraz na nowych ustawieniach pompy minimalne wyszło mi jakieś 4,4 l/100. Przy spokojnej jeździe w zasadzie wychodzi 5 i poniżej, przy bardzo spokojnej około 4,5, a przy zapierdalaniu nawet 7,5 litra.

Co zrobiłem: pomalowałem wałeczkiem na czarno, zrobiłem rosta na masce, nowe amorki i różne gumy, nowe tarcze hamulcowe, tłumik końcowy, prawie kapitalny remont silnika, zabezpieczenie podwozia bitexem, załatanie dziury w progu i pod aku... za dużo tego, już nie pamiętam.

Plany:
- dużo ich było, co chwila się zmieniały. Teraz już tylko chodzi o to żeby jeździć nim aż się rozpadnie lub niedługo sprzedać w całości lub częściach.

Na początku zabawa z polo była wielką, fajną przygodą. Potem coś się wypaliło.

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek stara kierownica
Obrazek i nowa kierownica
Obrazek reklama, co by samochód trochę zarabiał na siebie :)
Obrazek nowy środek, czuje się prawie jak w "G", tylko moc nie ta
Obrazek wreszcie mam jakieś basy i ogólnie muzyka ładnie gra
Ostatnio zmieniony 14 gru 2012, 18:14 przez Andrzej_89, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Fajny kolorek :) Ja bym wywalił te ochydne boczki z drzwi i wstawił coś normalnego bo nie trawię tych w paski... a tunel środkowy to dokupiłeś czy już był?
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Boczki może za jakiś czas okleję jakimś materiałem, tunel dokupił mój kolega zanim mi go oddał za darmo. Ogólnie historia samochodu to samochód firmowy w jakieś firmie, potem dziadek mojego kolegi, potem mój kolega i teraz ja. Dostałem go za darmo, bo kolega nie miał czasu i pieniędzy, żeby go reanimować. Zapłaciłem tylko za fotele g40, które chciałem żeby w nim zostały. Także jak będzie czas i finanse to coś z tymi boczkami pomyśle, bo też mi nie pasują zabardzo.
Awatar użytkownika
Brzeziak_
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Brzeziak_ »

Myślałeś może nad smoked'em z przodu? Tu by się ładnie komponował.
Obrazek

To Ona] viewtopic.php?f=28&t=15443

Pas Koronowo 03.04.2011
Toruń 0
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Wlasciwie to mi sie podoba :) chociaz za rostami nie przepadam. Zaciekawiło mnie to malowanie wałeczkiem. Jestem niezbyt obeznany z tematem, możesz zdradzić wiecej szczegołow? ;] jakies dokladniejsze foto tego malowania? :D pozdraVWiam :hello:
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Kamillos, proszę bardzo. papier wodny i matowienie starego lakieru, jakieś zaprawki. potem mały wałeczek i podkład (unikor tlenkowy czerwony), potem kolejny mały wałeczek i stalochron. ogólnie masa zabawy i śmiechu. na zdjęciach to słabo widać, trzeba z bliska zobaczyć, ale postaram się jutro coś zrobić lepszego :)

Brzeziak_GT, nie myślałem, bo tak mi się bardzo podoba. :)
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Obrazek

tak to wyglądało niecały rok temu w czasie prac :)
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

no wlasnie zastanawia mnie jak to wygląda z bliska, czy jakies babole zostaly albo inne niedoskonałosci :) ciekawy sposob, bo wyszedl taki macik :cool:
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

No właśnie mało matu jest. Świeci się dość mocno, zwłaszcza po myciu, tak jak dzisiaj. Co do malowania, to widać śladu po niedoskonałym malowaniu (zacieki, paski jakieś), ale nie wiem czy od podkładowej czy od koloru, ale wydaje mi się że podkład bardzo niechlujnie położyłem. Na klapie podkład położyłem pędzlem i jeszcze inaczej wygląda. Ogólnie z odległości 2 metrów i więcej wygląda dość normalnie, a z bliska widać że to coś innego.
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

na życzenie kolegi Kamillos lepsze foty malowania.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Benek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Benek »

Fajny szrocik :P rost to moj pomysl ale ladnie sie wkomponowal :P smoked front tez mogl by niezle wygladac :)
Moja Pola - German Style Project
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

:) Jakos dziwnie to wygląda, nie wiem czemu ale mi sie nawet podoba :niewiem: :grin: , faktura tej powłoki jest pod palcami chropowata? Pozdrawiam! :hello:
Awatar użytkownika
Andrzej_89
Zainteresowany
Zainteresowany

Ciężko powiedzieć, bo ani nie jest idealnie gładka ani chropowata. Powłoka poprostu jest:)
A
Amynue
Newbie
Newbie

Post autor: Amynue »

Wygląda jak po opadach marznącego deszczu :)
p
polityk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: polityk »

Temat adekwatny do auta :D

A na poważnie to sympatyczne autko. Andrzej odratował umierającego Steilhecka i dobrze.

Malowanie wałeczkiem pierwsza klasa, kolor i faktura niepowtarzalne.

Rost - też ciekawie wygląda.

Andrzej w sprawie gleby to się dogadamy :) 40/40 myślę, że wystarczy a nie trzepnie po kieszeni. W razie czego rozłożymy na raty :)
Do zobaczenia na następnym spocie i więcej nie wkładaj takiej bluzy jak ja :D
pozdrawiam
polityk

VW Golf III GTI 1.8Turbo AUQ 220+ Mulberry Edition
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”