Przeprowadzenie kabli do drzwi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Przeprowadzenie kabli do drzwi

Post autor: BALON »

Pisze post bo niewidze takiego tematu
Jak przeprowadzić kable do drzwi w ładny sposób :?:
fabryczną dziure w drzwiach widze ale gdzie przewierdzić w karoseri :?:
z czego gumowe przelotki żeby sie to ładnie zamykało :!: mieściło :!: i nie łamało kabli :!:
mile widziane zdjęcia i manuale :grin:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
Awatar użytkownika
dj.danas@vp.pl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dj.danas@vp.pl »

też się dodaje:)
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Ja też bym sie podpiął, ale mniej wiecej mam juz jakąś koncepcje;)
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Post autor: jaro »

Jeśli chcecie zrobić to porządnie to niestety trzeba odkręcać drzwi i wiercić otwory w słupku i drzwiach. U siebie zastosowałem gumowe przepusty ze skody felicji, można też zastosować takie jak w tylnej klapie 86c2f.
Awatar użytkownika
cycuszki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cycuszki »

Zgadzam się z jaro trzeba odkręcać drzwi u mnie początkowo kable do centralnego miały iść zamiast włącznika od lampki wewnętrznej ale to by się mijało z celem dlatego są zrobione nowe otwory a w nich gumowe przelotki i puszczone kable owinięte taśmą izolacyjną.
Czy wygląda to ładnie?? Nie wiem, nie widać tego, działa już ponad rok i żadnych problemów. Kable nie siedzą sztywno w przelotkach dzięki czemu nie gną się przy zamykaniu drzwi. Foto robione na szybko robione telefonem.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

przelotki z tylnej klapy sprawdzaja sie wysmienicie :) a koszt 12zl sztuka jest nie wielki , z tymze przeprowadzanie kabli ( wiekszej ilosci ) jest ciezkie ,pracochlonne i nie wdzieczne :P )
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Z felicii są trochę większe ja płaciłem 5 lub 7 zł za sztukę. Jak będę miał czas zrobię fotki i wrzucę tu później.
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Panowie a jak to zrobić żeby było dobrze i nie trzeba bylo drzwi ściągać??
i
ipsimus
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: ipsimus »

bez zdjęcia drzwi masz kiepskie podejście do wywiercenia otworów. Nie ma rzeczy niemożliwych, ale mimo czasu potrzebnego na demontaż drzwi, wykona się to szybciej. Też chcę to zrobić i już się przymierzałem, więc śmiało mogę powiedzieć, ze lepiej zdjąć drzwi.
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

to opisz ściągnięcie drzwi bo ja musze zawiasy wymienic ,a nie ma koncepcji :/
Obrazek
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
jaro
Początkujący
Początkujący

Przy ściąganiu przyda się druga osoba, aby podtrzymać drzwi. Zaczynamy od rozłączenia tego ogranicznika otwarcia, następnie przyda się klucz nasadka z przedłużką (chyba 17) i trochę siły :) Załączam fotki jak to wygląda u mnie.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

jaro masz sposob na wybice trzpienia z zawiasu ?? bo ja mam luz na tym elemencie (sruba -> trzpień :/ ) i musze sie go pozbyc :(
Obrazek
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

Wybić trzpień nie jest sprawa prosta, musiałem pukać z pół godzinki w każdy (dodam że nie odkręcałem drzwi). kiepski dostęp, wybijałem pod kątem, i delikatnie żeby nie porysować lakier.
druga sprawa że do kupienia jest trzpień w sklepach, ale średnica jest tylko jedna (przynajmniej u mojego dostawcy części) i po włożeniu w stary zawias wiele się nie poprawia, bo w samych zawiasach robi się jajo zamiast okręgu. Należy rozwiercić na większą średnicę i dorobić trzpień na rozwierconą średnicę.

Trzpień wybija się tylko w jednym kierunku! bić trzeba w to miejsce gdzie ma podtoczenie na końcu (na przeciwnym końcu są porobione ząbki żeby samoczynnie nie wypadł)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”