Białe 1.3 ArChi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Białe 1.3 ArChi

Post autor: arturwyrwich »

Witam po poltorej roku jazdy polowka i przegladaniu forum postanowilem zaprezentowac moja polówke
Oto ona:
Zdjęcie z 5.06 (seria)
Obrazek

Rok produkcji: 1995, sprowadzony z Niemiec w listopadzie 2008 roku
Silnik: 1.3 + Gaz
Wyposażenie: totalne zero jedynie immobiliser :grin:
Moc: 55 KM
Zawieszenie: seria

W aucie przy zakupie byla zamontowana sportowa kierownica firmy Dino

W aucie jak narazie wymodziłem :
• Alufelgi 14' INDIANAPOLIS
• Lampy tylne TYC Black
• Przyciemnione migacze
• migacze w blotnik dymione FER
• Gałka i mieszek zmiany biegów od 6n2
• Gril w czarnym macie, tylni znaczek vw tez czarny mat
• smoked front
• Fotele półkubełkowe(z matami grzewczymi) + wymiana kanapy tylnej na dzielona z zagłówkami
• odseparowany zestaw przód Helix DB 62C + tuba aktywna, kable Dietz
• montaz kieszenie w boboczki na te z miejscem pod głośniki + wygłuszenie drzwi przednich matami

Ogólna koncepcja mojego Polo to biel i czerń. W planach mama jeszcze oklejenie słupków . Moze zrobie to jeszcze przed zima, zobaczymy...
Natomiast na wiosne 2011 planuje pokombinowac z zawieszeniem, mianowice KIT 40/40 badz 60/60 ale wtedy musialbym wyrownac dojazd do domku :)+ moze jakies dystanse co by wypchnac felgi troche na zewnatrz, choc nie wiem czy to da jakis efekt :niewiem: . Bede chcial takze pomalowac sobie zderzaki. To by bylo skonczone z zewnatrz (chyba). A potem by trzeba cos kombinowac z elektryka mianowicie podlaczyc grzane fotele, el. szyby, grzane lusterka.

To by bylo na tyle

ObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio zmieniony 25 sty 2011, 23:51 przez arturwyrwich, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Do seryjnego zawiasu 14". Przy 15" nie wygląda to najlepiej. Ja mam 14", a kolega 15, też na seryjnym zawiasie i mój optycznie siedzi niżej. Grill na razie daj w czarny mat, spray kupisz za niecałe 10 zł, do tego papier 400 i zrobisz sam, a spray przyda Ci się na inne cele :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""arturwyrwich""]Wiele osob mowilo czy oplaca sie inwestowac w 15 letnie auto ?? To tez mi nie dawało spokoju ale w koncu mowie co mi tam raz sie zyje najwyzej bede mial moja polowke na zawsze i nie wazne ile bedzie miala lat ale na pewno nie bede zalowal wkladanych w niej pieniedzy mimo ze jestem studentem i nie mam pracy.
[/quote]

Nie opłaca się :grin: Ale tu nie chodzi o pieniądze tylko o pasję ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

no tak tylko ze przy ewentualnym obnizeniu lepiej beda wygladac 15", wiec nasuwa sie pytanie po co dwa razy wydawac kase, kupowac 14, pozniej zawias, i pozniej zmieniac 14 na 15, imo 14 cali wersja nierozwojowa
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

[quote=""elja""]i pozniej zmieniac 14 na 15, imo 14 cali wersja nierozwojowa[/quote]

rozwojowa rozwojowa przy dobrym wzorze (np. steffany albo szeroka stal) i mocnym obniżeniu ;)
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Narazie kupie 14 dzis sie rozstrzygnie wieczorem co bede mial, a ewentulane obnizenie to po wakacjach jak troche popracuje no i na warukni terenowe w mojej okolicy to chyba max 40/40 w dol

[quote=""Skfarek""]Ale tu nie chodzi o pieniądze tylko o pasję [/quote]

dokladnie

A panowie nie mam kasy na lampy z tyłu i chcialem je szprycnac czerownym sprejem do lamp. czy do tego musi byc jakis podklad czy tylko ze 3 warstwy spreju z zewnatrz i tyle ?? i czy trzeba zarowki migacza zmieniac na pomaranczowa czy tak moze byc ? I czy mozna to szprycowac po calosci czy wsteczny trzeba ostawic ??
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj zakupiłem sobie felgi indianpolis z oponkami 185/55 więc pierwszy cel zrealizowany :yahoo:
jutro albo sobote bede je zakładal
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

[quote=""arturwyrwich""]czy do tego musi byc jakis podklad czy tylko ze 3 warstwy spreju z zewnatrz i tyle ?? i czy trzeba zarowki migacza zmieniac na pomaranczowa czy tak moze byc ? I czy mozna to szprycowac po calosci czy wsteczny trzeba ostawic ??[/quote]

Nie trzeba podkładu, umyj dobrze i odtłuść (np. woda z mydłem), 3 warstwy powinny zrobić robotę, żarówki najlepiej zmienić na zielone. Ja wsteczny zostawiałem biały. Alternatywą dla malowania jest oklejanie czerwoną folią.
1.6 AEA shamowane]
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Wczoraj polo dostalo nowe koła :) orag migacze w błotnik FER dymione, oraz wyrównałem sobie bagaznik (bo mam gaz) w taki sam sposob jak niuniek84. Dzis beda dalej walczyl z "ruda", bo do teraz mialem pomalowane na szybko hamerreitem dzis bede to skrobal, szpachlowal, podkladzik i lakierek zeby jakos wyglądalo zdjecia dam wieczorem albo jutro :)

A tu foty auta na alu i z migaczami
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

No niestety nie wyrobiłem sie i jak narazie jezdze zapodkladowanym POLO :) jak bede mial czas a bedzie to chyba weekend to pomaluje to ladnie lakierem. Przy okazji zdjąłem sobie ramki z rejestracji i jak dla mnie jest lepiej. Teraz planuje malnac jak radzil Justice znaczek czarnym matem a w przyszłosci zakupie sobie grill no name.

Prosze o porady i opinie :grin:
Awatar użytkownika
JuStIcE

Noo, fele odmieniły to autko :D Jest dobrze :) Maluj znaczki w czarny mat i będzie miodzio :) Tylko teraz by się zdały czarne kierunki na przedzie i smoked front :cool2:

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

JuStIcE
Z tym smoked front bede musial poczekac bo nie ma czasu :) w czwartek bede malowal auto i znaczek z przodu tez malne tym czarnym matem, a kierunków szukam dymionych hella jakbys cos znalazl to daj znac od razu
dzieki serdeczne za wskazowki i opinie
Awatar użytkownika
JuStIcE

Hmm, z tym może być problem... Na allegro nie widziałem takich odkąd pamiętam. Pozostają Ci sonary Clear Black chyba...

Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

Dziś pomalowalem znaczki VW w czarny mat :) i faktycznie wygląda to nieźle jutro w koncu polakieruje autko a w piatek jak je umyje ladnie to wrzuce foty. Przyszedl do mnie tez preparat do czyszczenia tapicerki sprawdzilem na kilku plamkach i schodzi wiec jutro sie biore za fotele tylna kanape i podsufitke
Awatar użytkownika
arturwyrwich
Początkujący
Początkujący

W piątek auto zostalo polakierowane :) w miedzy czasie jak pisalem wywalilem ramki z rejestracji, malnalem znaczki w czarny mat i zdjalem chlapacze bo byla pod nimi rdza i malowalem tam, a teraz nie wiem czy zakładac je z powrotem :) W sobote autko umyte i porobione zdjęcia, ktore zamieszczam poniżej. Powoli do przodu :cool:

ObrazekObrazekObrazek

Mile widziane porady i opinie jak sie wam podoba. Poszukuje tych kierunkow ciemnych hella ale chyba bedzie je strasznie ciezko znalesc wiec jak wpadnie jakas kasa(bo narazie jest zero) to moze przytule takie kierunki jak ma JuStIcE

ps. Na jednym ze zdjec w tle widac Polo 86C2F 1.4 diesel kombi od siostry i kawalek passata B4 ojca :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”