A więc już piszę o co chodzi:
Otóż żeby zostać Klubowiczem, trzeba wiedzieć gdzie może znajdować się temat ze zgłoszeniami. Wielu użytkowników początkowo nie zadaje sobie tego trudu, a później im się zwyczajnie nie chce. Moja propozycja brzmi: umieścić na stronie głównej forum, w podobny sposób jak info o gazetce, link do tematu "Jak zostać Klubowiczem - zasady". Moim zdaniem ułatwiłoby to użytkownikom znalezienie tego tematu i wpłynęłoby na ilość nowych Klubowiczów.
Czekam na Wasze opinie na ten temat.
moznaby zrobic swego rodzaju konkurs odnosnie powiekszenia grona klubowiczow..
mozna zmotywowac klubowiczow do zapraszania znajomych z polovwkami, rozrzuceniami ulotek po polo.. kazdy nowy kto rejestrowalby sie podawalby nicka osoby, ktra ja zaprosila, przez co klubowicz dostawalby punkcik... punkty zbieraloby sie np przez rok i na ogolnopolskim bylaby jakas nagroda
JuStIcE
od początku istnienia tego forum, nad jego poszczególnymi działami, wisi karta z ogłoszeniami. Pierwsze z nich, dotyczy informacji jak poruszać się po forum a także jak stać się klubowiczem.
ponad pół roku na forum i nie zauważyłeś tego? ;-)
[quote=""JuStIcE""] Moja propozycja brzmi: umieścić na stronie głównej forum, w podobny sposób jak info o gazetce, link do tematu "Jak zostać Klubowiczem - zasady".[/quote]
Jest info dla nowych użytkowników... moim zdaniem wystarczy.
Tak jak Grzech pisze - nowi użytkownicy zazwyczaj nic nie czytają - dowodem na to może być kilkanaście nowych postów dziennie wpisanych w niewłaściwych miejscach.
Stąd też wprowadzona opcja potwierdzenia 10 pierwszych postów przez moderatorów.
Oczywiście nie generalizuję.
Nie czynię z nowych użytkowników analfabetów, dlatego jeśli komuś zależy myślę, że odnajdzie temat, jeśli nie zawsze może zwrócić się z prośbą o pomoc na pw do kogokolwiek.
W porządku :agree: Sprzeczał się nie będę, chociaż wydaje mi się że możnaby zrobic krok ku temu, żeby coraz to więcej ludzi dołączało do Klubu. Ale skoro twierdzicie że wystarczy tak jak jest, to się nie wtrącam.
[quote=""JuStIcE""]możnaby zrobic krok ku temu[/quote]
Jest info na stronie głównej.
Jest wyraźne przekierowanie z niego na stronę, która mówi co i jak.
Jest strona główna Klubu, na której również krok po kroku opisane jest co i jak.
Podobnie jest z opcją szukaj.
Została ona wyróżniona, pogrubiona i zaczerwieniona, a i tak połowa nadal nie wie jak jej używać.
Danie jeszcze jednego odnośnika - TU MOŻESZ ZOSTAĆ KLUBOWICZEM - i tak nic nie pomoże, bo tak jak mowiłam, jak ktoś chce nim zostać - zostanie, jak nie chce...
albo jak Ty to ująłeś[quote=""JuStIcE""] Wielu użytkowników początkowo nie zadaje sobie tego trudu, a później im się zwyczajnie nie chce.[/quote] trudno - do klubu zapraszamy osoby, którym się włąśnie chce i które zadają sobie odrobinę trudu, by być z nami.
[quote=""JuStIcE""]Wielu użytkowników początkowo nie zadaje sobie tego trudu, a później im się zwyczajnie nie chce.[/quote]
Śmiem twierdzić że nie ma osoby która zachaczyłaby temat dla początkujących. Wiesz ile postów trzeba odrzucać żeby się ludzie nauczyli pewnych rzeczy?
Jak zawsze dla chcącego nic trudnego. Podstawowa zasada brzmi: Pomyśl co SAM możesz zrobić dla Klubu, a nie Klub dla CIEBIE
Hehe, spoko. Tylko żeby nie byłomiałem, że chciałem źle Już kilka osób mnie na pw pytało odnośnie zostania Klubowiczem, więc sobie pomyślałem, że przydałoby się to ułatwić. Ale zaraz zrobię mały kroczek ku temu
Moim zdaniem , choć nie jestem klubowiczem, JuStIcE ma po części racje. Napis Witamy jest w ogóle nie widoczny, Inne treści są bardziej pogrubione i łatwiej je od razu zauważyć. Rozmawiałem o tym z bratem który od paru(może nastu) lat robi strony internetowe i powiedział mi żeby ludzie wchodzili w to częściej powinno być podkreślone - powiedział że jakieś badania wykazały że ludzie od razu kojarzą to z linkiem i rzuca im się to w oczy. Jakby troszeczkę te 2 pierwsze linijki edytować mogłoby to przynieść skutek