Szorowanie w lewym nadkolu.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kewl
Raczkujący
Raczkujący

Szorowanie w lewym nadkolu.

Post autor: Kewl »

Nie wiem o co chodzi. Nie wiem nawet jak to sprawdzic. Podczas jazdy cos "szoruje" w lewym, przednim kole. Najsmieszniejsze jest to, ze to ani felga, ani opona nie szoruje. Bylem u wulkanizatora, zmienil mi felge, nastepnie przelozyl kola i caly czas cos szoruje. Ktos spotkal sie z czyms takim? Albo przychodzi komus cos do glowy co to moze byc?
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Napisz jeszcze jak szoruje, bo to najważniejsze. Rodzaj dźwięku.
Awatar użytkownika
Kewl
Raczkujący
Raczkujący

Trudno to opisac, to tak jakby jakis metal ocierał podczas jazdy o metal, i czym szybciej jedziesz, tym slychac, ze to szybciej szoruje.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Sprawdź czy blacha osłaniająca tarcze od wewnatrz nie ociera bo może ci rozgarnięty mechanior ją wygiał przy okazji jakiejś naprawy
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Mi też szoruje ale przegub wewnętrzny o skrzynię biegów, chyba jest luz na mechanizmie różnicowym. Jak masz obtarty przegub wewnętrzny to masz to samo co ja, teraz mi doszło jeszcze stukanie przy hamowaniu silnikiem.
Awatar użytkownika
Kewl
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Borek""]Sprawdź czy blacha osłaniająca tarcze od wewnatrz nie ociera bo może ci rozgarnięty mechanior ją wygiał przy okazji jakiejś naprawy[/quote]

Hmmm. :scratch: Tylko, ze auto ani razu nie bylo u mechaniora, i nikt nie grzebal mi tam. A jest mozliwe ze ta blacha "sama" sie wygieła? :mrgreen:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Kewl""]A jest mozliwe ze ta blacha "sama" sie wygieła? [/quote]
Nie ma rzeczy niemozliwych. O przepraszam, nie da się hełmu na lewa stronę wywinąć :crazy: :crazy:

A poważnie to może coś tam się dostało, jakiś kamień i przygięło się. Ale to tylko jedna z koncepcji. Obadaj i daj znać czy to to. Jak nie będziemy myslec dalej.
Awatar użytkownika
bialas313
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: bialas313 »

Podnieś autko, dobrze zabezpiecz zakręć i nasłuchuj, ściągnij koło i i znowu zakręć a jak jeszcze nic nie znajdziesz tarczę spróbuj odkręcić. Możesz nawet odpalić samochód i na chwilę bieg wrzucić i bardzo szybko zlokalizujesz. Ja miałem podobnie, okazało się że tarcza lekko skorodowana na jej obwodzie. Po oczyszczeniu wszystko cichutko:) [quote=""czaja""]A poważnie to może coś tam się dostało, jakiś kamień i przygięło się[/quote]
to też bardzo częste i możliwe
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”