Nie wiem o co chodzi. Nie wiem nawet jak to sprawdzic. Podczas jazdy cos "szoruje" w lewym, przednim kole. Najsmieszniejsze jest to, ze to ani felga, ani opona nie szoruje. Bylem u wulkanizatora, zmienil mi felge, nastepnie przelozyl kola i caly czas cos szoruje. Ktos spotkal sie z czyms takim? Albo przychodzi komus cos do glowy co to moze byc?
Mi też szoruje ale przegub wewnętrzny o skrzynię biegów, chyba jest luz na mechanizmie różnicowym. Jak masz obtarty przegub wewnętrzny to masz to samo co ja, teraz mi doszło jeszcze stukanie przy hamowaniu silnikiem.
[quote=""Borek""]Sprawdź czy blacha osłaniająca tarcze od wewnatrz nie ociera bo może ci rozgarnięty mechanior ją wygiał przy okazji jakiejś naprawy[/quote]
Hmmm. :scratch: Tylko, ze auto ani razu nie bylo u mechaniora, i nikt nie grzebal mi tam. A jest mozliwe ze ta blacha "sama" sie wygieła? :mrgreen:
[quote=""Kewl""]A jest mozliwe ze ta blacha "sama" sie wygieła? [/quote]
Nie ma rzeczy niemozliwych. O przepraszam, nie da się hełmu na lewa stronę wywinąć :crazy: :crazy:
A poważnie to może coś tam się dostało, jakiś kamień i przygięło się. Ale to tylko jedna z koncepcji. Obadaj i daj znać czy to to. Jak nie będziemy myslec dalej.
Podnieś autko, dobrze zabezpiecz zakręć i nasłuchuj, ściągnij koło i i znowu zakręć a jak jeszcze nic nie znajdziesz tarczę spróbuj odkręcić. Możesz nawet odpalić samochód i na chwilę bieg wrzucić i bardzo szybko zlokalizujesz. Ja miałem podobnie, okazało się że tarcza lekko skorodowana na jej obwodzie. Po oczyszczeniu wszystko cichutko:) [quote=""czaja""]A poważnie to może coś tam się dostało, jakiś kamień i przygięło się[/quote]
to też bardzo częste i możliwe