PaVWel_G40 - swap

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

PaVWel_G40 - swap

Post autor: PaVWel_G40 »

MODEL: Polo 86c2f Coupe GT
SILNIK: bylo 1.3 AAV jest G40
MOC: bylo 55ps jest 113ps
MODY POD MASKA: stozek, koncowy z Poloneza z koncowka REMUS
ZAWIESZENIE: H&R (twardy jak kamien)
UKLAD HAMULCOWY: z g40, tylnie hamulce z golfa II
KOLA: Dezent 7 i 8x14, opony 195/40/14
NADWOZIE: kolor zmieniony na bordowy metalik, klamki audi 80, lampy soczewkowe
WNETRZE: seria GT
AUDIO: radio wzmak skrzynia tweetery
ZMIANY PRZEPROWADZONE: swap, zalozone CA, nowe inpro
PLANY: grill jom, remont silnika, kompresora i dalsze mody

Moja historia z VW zaczela sie od bialego Polo, ktore zostawil mi brat, nie mialem prawka i tylko czekalem na ten dzien kiedy je dostane. Jezdzilem sobie do technikum polo 1.4D oszczednie cos tam w srodku gralo i jako 18 latek mialem jeszcze glupie wizje typu ryczacy wydech jakies neony naklejki itp. ale ze kasy bylo malo to malo sie dzialo az mnie polo przestalo interesowac. G40 wogole sie nie interesowalem bo na forach slyszalem tylko ze pali to 12 litrow, zima sie nie da jezdzic a i nie jest to zaden wymiatacz. Przyszla wiosna ludzie na forum PKP zaczeli pokazywac rozne polovwki i zapragnolem sobie dieselka przerobic na wyposazenie GT. Znowu brak kasy spowodowal ze malo sie dzialo. Zaczolem z nudow zagladac na vwzone.pl i tam daVWid pisal o landrynie o g40, jakich to aut nie objezdza i zaczelo mnie ciekawic az tu daVWid pisze ze czerwonka, ktora mial robic dla siebie bedzie na sprzedaz, ja podjarany, ze jak davwid bral dla siebie to bedzie ekstra od razu umowilem sie na niedziele na ogledziny. Bylem przede wszystkim ciekaw jak to jedzie. Mialem 19 lat i jedyne czym jezdzilem to moje polo, taty mazda 2.0 ditd i brata bmw 530D (moment obrotowy jak w samolocie). Z kumplem wpadamy do Ostropy davwid pokazuje nam cudo wersja style czerwony na 13' zglebiony to jedziemy. Na stacje powoli zeby sie zagrzal ze stacji pelnym ogniem na a4 i do nastepnego zjazdu, trzymalem sie czego sie dalo, maske chcialo wyrwac auto chodzilo po calej drodze ale ja podjarany ze budzik zamkniety, po drodze jeszcze minelismy jakis honda club:D Mialem brac czerwonke ale kmpel odradzal ze podluznice popekane i wogole auto z przeszloscia.

Fotki czerwonki i mojej sniezynki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

No i dalej musialem bujac dieselkiem z kasa nie bylo za bogato zblizala sie matura a w glowie ciagle czerwone g40. po szkole zaraz chcialem zarabiac na g i tak sie stalo ze w nowym 2009 dowiedzialem sie ze jaro812 z forum pkp chce sprzedac swoje GT + komplet na swapa. Autko mialem tydzien i od razu swap oczywiscie u davwida. Teraz autko stoi bo snieg taki ze na letnich jezdzic sie nie da

Fotki robione jeszcze przez Jaro812
ObrazekObrazek
A tak wygladalo jeszcze wczesniej (mam nadzieje ze w moich rekach stanie sie chociaz tak ladne)
ObrazekObrazek

No i autko dorobilo sie albumu;p narazie tylko foty po poprzednim wlascicielu
http://pavwel-g40.fotosik.pl/albumy/588754.html

4dyno.pl
ObrazekObrazekObrazekObrazek
i taki zestawik
Obrazek

Teraz do autka powrocil zderzak pod kolor i halogeny (ale one mi nie pasuja beda na sprzedaz). Wkurzal mnie prawy parujacy reflektor wiec kupilem prawie nowe inpro (stare na sprzedaz). Silnik niestety musi przejsc remont, potem pospawac kompresor bo w jednym miejscu wirnik sie ukruszyl, to przez poprzednikow ktorzy nie dbali o samochod. Mimo to kompresor jest w dobrym stanie bo po regeneracji pokazal 0.7b. jak wyjde na prosta beda kolejne mody silnika

te auto to dla mnie choroba nieuleczalna i cholernie niszczy kieszen dbam jak moge ale ja tez miewam humorki:D
dzis przy pomocy alienka przygotowalem nowy bajer do g40 (znany z mojego dieselka)
Obrazek
i takie foty ostatnio szczelilem
ObrazekObrazekObrazek
fotograf ze mnie slaby
Ostatnio zmieniony 31 mar 2009, 22:07 przez PaVWel_G40, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

Dbaj o nią i szanuj ;)
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

widze ze bede mial co podziwiac :) nareszcie jakis super wozic co po okolicy bedzie jezdzil :twisted:
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
BALON
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: BALON »

:o szczęka opada z wrażenia :D
czekamy na kolejne opisy :mrgreen:
Było 86c coupe 1985r <!-- s]
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

te auto to dla mnie choroba nieuleczalna i cholernie niszczy kieszen dbam jak moge ale ja tez miewam humorki:D
dzis przy pomocy alienka przygotowalem nowy bajer do g40 (znany z mojego dieselka)
Obrazek
i takie foty ostatnio szczelilem
ObrazekObrazekObrazek
fotograf ze mnie slaby
Awatar użytkownika
PatrykG40
Początkujący
Początkujący

Post autor: PatrykG40 »

Oglądałem furkę na spocie i muszę powiedzieć że naprawdę kawał dobrej roboty..... Mam nadzieje że ty będziesz też o nią tak dbał jak poprzedni właściciel.... Oby tak dalej pozdraVWiam....!!!!! 8-)

Jeśli pozwolisz to zamieszczę kilka fot........
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

dzieki za fotki
autko ma jakies nie dociagniecia ktore mnie wkurzaja i staram sie je eliminowac, za bardzo nie zamierzam zmieniac charakteru auta jedynie drobna kosmetyka i planowane 170ps ogolnie ma byc igla i strasznie zamiatac
Awatar użytkownika
Odi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Odi »

Ja bym tam widział przednie lampy w czarnej wersji. Poza tym jest super.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

B.ładnie utrzymane polo byle tak dalej.

Słyszałem o wymianie kompresora na ten od G60 ale nie wiem jakie to daje efekty i co trzeba pozmieniać.
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

kolega jeszcze nie w temacie G;p nigdy bym nie zalozyl g60
dobrze dlubniete g40 jest najlepsza opcja
Awatar użytkownika
talka06
Początkujący
Początkujący

Post autor: talka06 »

nie chce pisac przekleństwa ale auto jest .......... i ................ oraz............. :D pochwała dla tego PANA pozdrawiam kolor bombowy jak dla tej poli

szacunek za wykonane prace :D
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

Hehe narazie nie mam zdjec autka ale felgi przeszly kapitalny remont:) poler + czarne srodki jest kosa:D
a wczoraj znak drogowy sie na mnie rzucil;p i przeciolby polo na pol, na szczescie nic sie nie stalo polo cale troche dymu tylko z opon poszlo kierownik opanowany;p a e46 objechane:) ale nie bylo smiesznie jak lecialem bokiem w znak, a mialem spokojnie ze zloty 60

-- Śro Cze 10, 2009 9:27 pm --

fotki z wyscigow w kamieniu slaskim (moja i samochodu pierwsza cwiara)

ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazek Obrazek[/quote]

to bylo jakis czas temu a teraz mam juz 4 felgi wypolerowane, z przodu opony 175/50 pierlki p6000 a z tylu 185/50 diamanty;p i zegarek boost autogauge sm peak

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek[/quote]

-- Sob Cze 27, 2009 8:52 pm --

potem w Boze Cialo poloVWka zaliczyla spota w (G)liVWicach

ObrazekObrazekObrazek
foty robil ethan

potem PoloVWka spedzila weekend nad woda;p

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

A ostatnio pstryklem pare fot po pracy, niestety szczescia do pogody nie mam jak narazie

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Dalsze plany to nowy zderzak z zaspawanymi otworami po halogenach dokladka do niego i opuszczam tyl conajmniej jeden talerzyk

-- Pon Sie 24, 2009 7:41 pm --

no zakonczylismy pracowity tydzien (ja i polovweczka) zlotem w gliVWicach i wyscigami w Bytomiu. na tydzien przed wyscigami posypalo sie sprzeglo i szybka wymiana w nocy;p pomyslalem ze na Bytom czekam rok to nie moge nie pojechac;p do tego jeszcze zlozenie kol przymocowanie aku i takie tam przygotowania bylo troche tego poszlo duzo kasy ale bylem happy ze bede mogl jechac:)

nie robilem na zlocie zadnych fotek;p a znalazlem sie tylko na jednej

Obrazek

no i niedziela i wyscigi;p

-wjezdzamy

Obrazek

-dlugie oczekiwanie na 1szy start i fotki zrobione z nudy

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-i jedziemy na poczatek renault clio 1.4 16v - mial z tylu nie samowite 4 kominy pionowo ustawione;p strasznie zaspalem na starcie ale juz na 2 go bralem

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-na drugi przejazd bardzo kombinowalem zeby jechac z pomaranczka niestety nie udalo sie ale trafilem na celice bylem bardzo happy i modlilem sie zeby to nie byl t-sport ... hehe nie byl;p

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

-na trzeci ugadywalem sie z grzesiem z jego polo turbo ale troche namieszalem z kolejnoscia i zamiast czekac znalazlem sie na starcie a po prawej passat r36

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

najlepszy czas 16.4;p jest jakis progress. jechalem na doladowaniu 0.85 szkoda bo nie mialem narzedzi dzis juz mam 1.1 doladowanie i dzis zamowilem 2 oponki yoko a048 takze nastepnym razem licze na lepszy czas no i jeszcze wydech musze zrobic, szkoda ze pstrykli mi zdjecie bo tak moglbym wiecej podzialac przy autku teraz a tak bede musial zaplacic za zdjecie;p
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Polo rewelacja. trzeba sie mu przyjzec blizej:)
P
PaVWel_G40
Raczkujący
Raczkujący

zeby nie bylo ze nic nie robie i takie tam;p

sezon zimowy zaczolem od przygotowania auta, znalazlem jakies stalowki i jakies zimowki odmalowalem poskladalem no i tak musimy sie przeturlac przez zime, zmienilem przednie i tylne swiatla na calkowita serie z pomaranczowymi kierunkami (tak na wszelki wypadek). Juz wczesniej wrzucilem na kompresor seryjne koleczko (dmucha teraz ciagle 0.65).
No i wskoczylem na hamownie
Obrazek

Musze powiedziec, ze jestem zadowolony 115ps i 155Nm seryjne kolko wydech przelot 50 stozek K&N swiece w4dp0 paliwo z nestea 95:( Krotko podsumowujac i puentujac pomiar - patrzmy na run 2 ladny wykres momentu moc ladnie pnie sie w gore az przy 5600obr zaczyna brakowac paliwa i moc przestaje rosnac, dodatkowo slabe paliwo sprawilo ze bylo masakryczne spalanie stukowe.

Niby silnik zdrowy sie okazal ale nie daje mi spokoj silnik caly opocony wiec biore sie powoli za nowy;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Zawsze chcialem miec polo na smoorach i przypadkiem kupilem takie na allegro i udalo sie dorwac 4 ladne potenzy:) dzis przyszly wiec od razu jedna przymierzylem na felge;p
O to czym polo bedzie obracac w nowym sezonie:D
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Najprawdopodobniej srodki pomaluje w jakas czarna perle a ranty wypoleruje. niestety wszystkie felgi sa 7 calowe ale moze ktos sie zamieni 2 siodemki za 2 osemki?

Obrazek

Jeszcze w tym roku biore sie za CA radio zostaje alpine na przod przyszly helixy 62.1 w bagazniku zagra 20cm u-Dimension tylko jeszcze niewiem czym to zasile narazie bedzie pozyczony wzmacniacz. Od poniedzialku biore sie za panele pod glosniki i zabudowe bagaznika. Wszystko obszyje skora.

Dodatkowo taka pani troszke mi drzwi uszkodzila wiec i lakiernika polo musi odwiedzic.

W 2010 ma byc ładniej i szybciej:) i nizej hehe

Dzieki tym ktorzy mnie motywuja w tym zimowym wyscigu zbrojen;p i przedewszystkim tym ktorzy wspieraja i pomagaja
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Polowagen super :thumbsup: Kółeczka nowe też :oki: Jak składasz nowy silnik to rozumiem że nie robisz serii tylko mocniej dłubnięty będzie?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”