[6n2] Silnik traci obroty i zaświeca się check

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zuza86zuza
Newbie
Newbie

[6n2] Silnik traci obroty i zaświeca się check

Post autor: zuza86zuza »

Witajcie.Mam Polo z 2001, 1.4, 16V i taki problem: podczas jazdy zaświeca mi się check i na obrotomierzu spadają obroty a po chwili wszystko wraca do normy i jedzie się dalej, potem znów za kilkadziesiąt km się dzieje to samo. na drugi dzień zaświeciło mi się check i EPC, po czym jak zgasiłam samochód i zapaliłam ponownie znika EPC i świeci się tylko check, następnie gdzieś po ok 4 odpaleniach silnika gaśnie również check. ogółem to czasem samochód jedzie tak mulasto...:( dodam że po podłączeniu do komputera nic nie wyszło. mechanik podejrzewa kilka rzeczy, m.in. przytkaną przepustnicę, złe paliwo(jednakże zawsze tankuje w tej samej stacji i wcześniej tego nie było), bądź też rura wydechowa ma dziurę i że to też może być powodem, a inny podpowiedział, iż do wymiany będą świece. może ktoś miał taki problem i mi pomoże. :beg:
:)
d
dragon172005
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dragon172005 »

a może halotron jest uszkodzony od razu nie musi się wyświetlać błąd że czujnik hala G40 walnięty ale od czasu do czasu może dostawać korby i dlawić auto , to że rura ma dziure to łatwo sprawdzić najlepiej to weź kompa i pojeździj z nim jak się zapali check to wtedy zobacz na błędy i będzie wiadomo bo jakaś przyczyna zapalania się kontrolki musi być wyczyszczenie przepustnicy nie trwa długo i można to samemu zrobić. a co do paliwa to jedź na shell zalej V-power i z głowy (chyba że tam tankujesz)
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”