Brak Hamulców

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zigino
Raczkujący
Raczkujący

Brak Hamulców

Post autor: zigino »

Witam, wczoraj pojawił się problem wcześniej było ok.. moje polo nie ma hamowania tylko ręcznym można przyhamować płyn hamulcowy jest w zbiorniczku.. czy to oznacza, ze sternik do wymiany??
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

podepne sie. ostatnio byłem na przeglądzie okazało sie że nie mam wcale hamulców na tył macie może jakieś sugestie co jest nie tak? i od czego zacząć tarcze (rant??) okładziny?? czy jest ktos w stanie mi pomóc z tym problemem zapraszam na priv. chce sie sam za to zabrać a nie dawać mechanikowi .
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

masz tarcze na tył czy bębny?
jeśli bębny to zacząłbym od regulacji ręcznego a potem rozebrał oba i sprawdził może tłoczki ci już leją i trzeba wymienić,
jeśli był jakiś malutki nawet wyciek i dostało się na okładziny to nie będzie hamować,
Najpierw obadaj czy nie ma wycieków, następnie wymień cały płyn (DOT4) kosztuje grosze i odpowietrz układ.
Może masz stary jak świat płyn nigdy nie wymieniany i zrobiła się z niego już woda.
W tutorialach masz manuala jak wymienić okładziny z tyłu tam masz foty wszystko da się samemu tu zrobić.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

dzięki rat4 zrobie zdjęcia jak rozbiore bębny i Ci podeśle powiesz mi cos na temat tłoczków i okładzin bo ja nie wiem jak to powinno dokładnie wygladać.ręczny podciągałem ale nic nie dawało to na jedno lepiej hamowało a na drugie gorzej.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

no to raczej wymiana tłoczków/cylinderków cię czeka i powinno się wszystko unormować,
okładziny też mogły się skończyć, zapodaj foto to będziemy rozmawiać
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”