mam polo 2002 1,4 55 kw ( okular ) zamierzam zmienić amortyzatory ale nie wiem jakie założyć tzn olejowe czy olejowo gazowe ? może ktoś z was wie jakie są w nim fabryczne ? przy okazji może ktoś wie jakie założyć z tyłu ? Pozdro ! marek
przy ruszaniu kierownicą w lewo i w prawo strasznie mi buja przodem ( w czasie jazdy ) zresztą na diagnostyce wykazało , że są już kiepskie . przejechane ma 104 tys i chyba nie były wymieniane od nowości .
Pozwolę sobie odgrzać kotleta by nie zakładać nowego tematu. A więc mam do wymiany amorki przód w mojej Poli i stąd tez nasuwa się moje pytanie Jakie amorki byście polecali? W sklepie oferowali mi KYB oraz Monroe. Oczywiście gazowe. Czy byłby to dobry wybór? a może jakieś sugestie? :niewiem:
Witam.
Ostatnio zamontowałem u siebie olejowo-gazowe firmy SACHS. Takie były montowane fabrycznie zz tego co się orientuje. Mechanik mówił mi, że KYB są również bardzo dobre. KYB są tańsze od SACHSA o jakieś 10%. Wymieniłem na SACHSA i od razu czuję różnicę. Na drobnych nierównościach autko bardzo ładnie jedzie -wszystko jest tłumione. Duże dziury - wiadomo, cudów nie ma, auto musi się pobujać. Do tego jest dużo sztywniejszy. Jeżeli chcesz zrobić z auta bujającą się komfortową kanapę, montuj olejowe. Ja jednak wolę, żeby auto choć trochę było sztywne, dlatego olejowo-gazowe zamontowałem.
Dołączę się do tematu. Mam do wymiany amorki przód w polo 9n, pewnie kupię KYB ale ja nie o tym. Ile kosztuje wymiana tych amorków tzn. robocizna? Pytam bo mam ochotę się za to zabrać sam, ale ostatnio dorwałem książkę z cyklu "Sam naprawiam ... " i mnie zdziwiło, że w polo trzeba odkręcać półoś i wahacz od dołu prawda to? Nie ma na to jakiegoś sprytnego sposobu aby wyjąć kolumnę MacPhersona bez rozkręcania wahacza?
Witam.
Mi wymieniał mechanik. Mam takiego mechanika, który pozwala, żeby mu patrzeć jak robi. Rzeczywiście trzeba odkręcić od dołu wahacz oraz półoś. Trzeba to zrobić, żeby wyjąć amorek z takiego mocowania za piastą. Wahacz musi zejść w dół. Mój mechanik za wymianę obu amorków wraz wymianą łożysk górnego mocowania amortyzatorów oraz lewego przegubu zewnętrznego skasował mnie 150zł. Ale to na pewno zależy gdzie będziesz to robił.
Pozdrawiam
Panowie, muszę wymienić już u siebie amorki i moje pytanko o opinię na temat BILSTEIN B4, czy ktoś jeździ na tych amorkach są to olejowo-gazowe, gość w sklepie mówił mi że są tak dobre jak KYB lub Sachs.
Witam, podpinam się pod temat, posiadam Polo 9N 2002 r. 1.2 i przymierzam się do wymiany sprężyn aby go obniżyć o 30 mm, mam już zakupiony komplet H&R, autem jeździ częściej żona i chciałbym aby komfort jazdy wiele się nie zmienił, tylne amortyzatory na pewno do wymiany bo jeden leje auto ma przejechane 70 tyś, mam je od nowości, moje pytanie brzmi: czy mam wymieniać przednie amorki jeżeli tak to na jakie dokładnie i o tylnich też proszę napisać jaka firma jest przez was polecana, myślałem o KYB, pozdrawiam
Ja jestem świeżo po wymianie tylnych amorow. Podobnie jak rok temu, w przypadku przednich, zamontowałem SACHS Super Touring. Od razu poczułem różnice. Może nie są one najtańsze, ale wydaje mi się ze warto.
Nie wiem natomiast jak się to ma do sprężyn obniżających... Na seryjnym zawiasie są super.
KYB to bardzo dobre amorki. Jeżeli Twoje przednie maja znacznie poniżej 55% to wymień , jeśli nie to zostaw. Na springach -30 to będzie troszke twardziej i sztywniej ale taczki nie będzie.