problem z odpaleniem pomocy!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
darek86m
Raczkujący
Raczkujący

problem z odpaleniem pomocy!!!

Post autor: darek86m »

witam przepraszam ze zakladam nowy temat ale nie znalazlem na forum takich objaw jak ma mój samochud MA :niewiem: . A dzieje sie tak autko nie ważne czy zimny czy cieple nie chce odpalac nieraz pare dni jest tak ze pali od szczala a nieraz prawie za każdym razem trzeba nawet z kilka razy krecic :(. niecaly rok temu wymienilem swiece kable kopolke palec filtry wszystkie, w wakacje byla przepustnica czyszczona czujnik temperatury sprawdzony ok przeczyscilem wszystkie rzeczy styki itd. a problem dalej:( troche mi szkoda do mechanika jechac bo moze to byc jakas pierdola. PROSZE BARDZO O RADY POMOC:d a dodam ze w okolicy stacyjki jak przekrecam zaplon to slychac takie tykniecie niewiem czy to normalne bo wczesniej jakos nie zwracalem na to uwagi
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

darek86m
A jakieś dźwięki towarzyszą próbie odpalania?? Może masz walnięty rozrusznik, albo za słaby akumulator??
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

[quote=""JuStIcE""]filtry wszystkie[/quote]
Paliwa też ?.
Jak nie chce zapalić to wtedy należy sprawdzić czy jest iskra.
Jak jest to znaczy że coś z paliwem,pompa paliwowa,filtr paliwa czyli za małe ciśnienie w układzie zasilania paliwem.
Polecam pod vaga podpiąć może ale nie musi wykazać błąd imobilajzera.
Awatar użytkownika
darek86m
Raczkujący
Raczkujący

rozrusznik kręci elgancko akulumator daje rady napiecie jest ok .a iskry sa!! niewiem ale zdaje mi sie ze to sie dzieje jak mi rezwerwa swieci w baku ,. filter paliwa byl wymieniany
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Może pompa paliwa albo nie do końća drożne prezwody paliwowe...
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
darek86m
Raczkujący
Raczkujący

no i problem rozwiazany :D dolalem do baku denaturatu i jak reka odjął :D :grin: mialem wode wbaku na to wychodzi albo paliwo do bani wsumie tankuje na bp ale ważne ze juz ok . dziekuje wszystkim za rady :oki:
k
kevin55
Newbie
Newbie

Post autor: kevin55 »

Podepne się do tematu bo mam pytanie.

Czy jest taka możliwość że cewka się zepsuła nagle w czasie jazdy i auto przez to zgasło? Bo teraz nie chce zapalić i nie ma iskry. A wcześniej normalnie paliło i chodziło.
k
kevin55
Newbie
Newbie

Post autor: kevin55 »

Dzięki wszystkim za podpowiedzi i za pomoc :clapping: :good: , poradziłem sobie Sam! :beee: Dodam że to cewka się zepsuła sama z siebie nagle w czasie jazdy, miała obudowę popękaną, wymieniłem na magnetimarelli i wszystko działa. :D
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""kevin55""]Dzięki wszystkim za podpowiedzi i za pomoc , poradziłem sobie Sam! Dodam że to cewka [/quote]
Twój sarkazm jest niepotrzebny. jakbyś choć odrobinę poświęcił na przejrzenie tematu dla początkujących, to byś wiedział że twoje posty są zatwierdzane przez moderatora. Przez co nie są od razu widoczne i po akceptacji mogą utonąć w morzu innych postów. A niewiele osób siedzi 24h nforum i śledzi każdy post, żeby ntychmiast pomóc. Poza tym można użyć opcji szukaj, przez którą też byś doszedł do tego że to może bć cewka. I widziałbyś to już 21.02
Trchę pokory.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”