Witam. Jestem tutaj nowy więc jeśli napisałem coś źle to wybaczcie i możecie mnie opieprzyć. Mam polo 9N i chciałem zakupic navi http://allegro.pl/show_item.php?item=1247811213 i teraz nie bardzo wiem czy ona się nadaje do mojej polówki i jest jeszcze kwestia jaką wybrać D czy G i czym się różnią, podobno zeby odtwarzac płytki z muzą trzeba miec zmieniarkę bo ona sama odtwarza tylko płytki z mapami. Z góry dzięki
Tylko taka pasuje bedziesz z niej zadowolony tylko trzeba zmieniarkę żeby słuchać audio podczas nawigowania.Wybież wersję g bo jest najnowsza a wersja d już może mieć uszkodzony laser tak się dzieje po kilku latach niestety.
Bierz wersje D. Laser co najwyżej to ewentualnie będzie trzeba przeczyścić, a nie będzie uszkodzony. Dlaczego D, a nie G? Bo D jest łatwiej dostać, co za tym idzie jest tańsza. Po drugie sam wgrasz do wersji D polskie menu, wystarczy wypalić płytkę i wgrać do navi. Po trzecie jak ktoś ma FIS + wersja G to trzeba mieć tuner TMC do podłączenia, w wersji D nie trzeba. Navi sama w sobie ma czytnik CD, ale jest on tylko do odtwarzania map, a nie muzyki. Więc potrzebujesz zmieniarkę CD, lub emulator zmieniarki w postaci czytnika kard SD.