Poniżej przedstawiamy regulamin, według którego oceniany jest samochód, który według moderatorów powinien znaleźć się w dziale projektów zaawansowanych - proszę o zapoznanie się z nim i tym samym nie zaśmiecanie już tematów klubowiczów, których to auta zostały awansowane!!
1. Właściciel samochodu musi mieć status klubowicza
2. Podczas oceny brane jest pod uwagę nie tylko stan obecny samochodu, ale przede wszystkim ilość pracy (często własnoręcznej) włożonej w dany samochód od momentu kupna - przykład
Samochód zakupiony w serii bez wyposażenia i doposażony przez wlasciciela o elek. szyby, wspomaganie itp. jest wyżej oceniony niż samochód zakupiony w tzw. "full opcji"
3. Indywidualność przeprowadzonych modyfikacji - przykład:
Wiemy, że nie wszyscy mają zdolności manualne, w tym przypadku kierujemy się hasłem "coś innego niż wszędzie....byle ze smakiem..." - modyfikacje typu lampy z 6n2 czy smoked front są modami "wszechobecnymi". Tutaj liczy się własny styl według, którego modyfikowany jest samochód, całość musi być spójna i ze smakiem.
4. Konsekwentność w planach i ich realizacji - przykład:
Myślę, że tego nie trzeba tłumaczyć, w temacie każdego samochodu przedstawione są plany, zarówno te "bliskoterminowe" jak i odległe - tutaj bierzemy pod uwagę czy w/w plany są i w jakim stopniu realizowane.
5. Przeniesienie samochodu z garażu do projektów jest decyzją przegłosowaną na forum moderatorów właśnie przez nas. Nie jest to kaprys poszczególnej jednostki.
Do całości trzeba dodać, że w/w punkty są dość szczegółowo brane pod uwagę, jeśli w temacie danego samochodu będą przeprowadzone modyfikacje, a nie będzie opisu i fotorelacji z przeprowadzonych prac, samochód nie będzie nadawał się na zakwalifikowanie do projektów, gdyż nikt z nas nie jest aniołem stróżem właściciela auta i nie wie czy modyfikacje były przeprowadzone przez właściciela, czy też samochód został przez niego nabyty już po przeprowadzonych modyfikacjach!