kontrolka akumulatora i zgaśnięcie silnika podczas jazdy

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
krzysiek9kk
Newbie
Newbie

kontrolka akumulatora i zgaśnięcie silnika podczas jazdy

Post autor: krzysiek9kk »

myślałem że mam problem z ładowaniem ale po podłączeniu do komputera w moim wv polo wyskoczyło dużo błedów, zresetowalismy komputer i narazie nic nie jest. teraz mam pojeździć kilka dni i zobaczyć czy znowu nie będzie takiej awarii że zgaśnie mi w drodze gdzieś. a wcześniej po przejechaniu ok 200- 400 metrów wyświetlała się kontrolka akumulatora i gasł mi samochód od razu, miałem problemy z ponownym uruchomieniem silnika. gdy udało mi się odpalic polo to powtórzyła się ta sama historia. z tego co wiem to nie alternator ani szczotki, to chyba jest wporządku, akumulator też dobry jest. proszę o pomoc i radę co to za awaria? i co muszę naprawić? i ile by kosztowała naprawa i części tak w przybliżeniu?
Awatar użytkownika
Diego69
Swój
Swój

Post autor: Diego69 »

mi to śmierdzi immobiliserem...
D
Dziadek13
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Dziadek13 »

Lub lużnym wtykiem do imo Na drugi raz napisz jakie błędy były a nie że były.Piszesz (miałem problemy z ponownym uruchomieniem silnika) czym to sie objawiało ??? np zapalił i zgasł czy kręciłeś i nic.
Może to być:
imo
cewka zapłonowa
Pompa paliwa
stacyjka
czujnik halla
lużne przekażniki
Stawiam na czujnik halla lub cewke.
k
krzysiek9kk
Newbie
Newbie

zgasł mi podczas jazdy , próbowałem kręcić, , ale nic z tego dopiero po około 10 minutach udało mi się uruchomić go. to ten czujnik halla? na komputerze to nic już nie pokazywało, zero błędów, a co do tych kontrolek to chyba nie były awarie tylko normalna reakcja po podłączeniu komputera do mojego wv polo
k
krzysiek9kk
Newbie
Newbie

byłem u elektryka i powiedział mi że usunął jakieś błędy, a jakby znowu mi samochód gasł to trzeba będzie wymienić czujnik halla, ale na razie śmigam beż żadnych problemów. dzięki za pomoc wszystkim :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”