Trzeba przyznać, że 6R to skok w kosmos w porównaniu do starszych modeli. Jeżdżę trumną. Jedyne co mi przychodzi do głowy to nie dać się trafić :rotfl:
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
dokładnie... :lol: 6N wypada najsłabiej... a ja w swojej nie mam nawet poduchy... jedyne co mogę robić, to modlić się aby nie mieć czołówki... ciekawe czy są gdzieś testy wersji 86C2F może trochę bym się pocieszył
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
[quote=""asad87""]ciekawe czy są gdzieś testy wersji 86C2F[/quote]
Myślę, że ten crash test Golfa MKII zobrazuje jak prawdopodobnie będzie wyglądać takie Polo 2F podczas wypadku. Dla mnie masakra ! W dodatku to jest chyba jeszcze crash test z 50 km/h, a nie jak teraz 64 km/h. http://www.youtube.com/watch?v=UTJWp_l4TWU
Swoją drogą, miło się patrzy jak 6Rka dzielnie sobie radzi. Wiem, że jeżdżę bezpiecznym samochodem .
panowie o czym mowa, kilkudziesięcio letnie doświadczenia producentów
nowszej generacji auta mają strefy zgniotu
stare auta są inaczej robione, trwałość ponad wszystko
W necie jest bardzo durzo zdjęć powypadkowych MK2 i wtedy dopiero widac jak to sie składa. widziałem też gdzies "test zderzeniowy" 86c ale to polegało na tym ze zrzucili je z ilus tam metrów pionowo w dół tak ze wbiło się w beton
Ten golf ma chyba z 18 lat więc w tamtych czasach nie przykładano się zbytnio do bezpieczeństwa.... tego golfika można porównać do chińskich aut, które biorą udział w crash testach.... chociaż wiele z nich wypada jeszcze gorzej niż ten golf. Mówię oczywiście o nowych autach chińskich.
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Ten filmik o uderzeniu w drzewo jest niezły. Masakra, ile może zmienić 20km/h.....
Cieszę się, ze w crash testach nowe polo dobrze sobie radzi. A auta bez sprawnego airbagu można nazwać trumnami