nie działa naliczanie kilomentrów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

t
tolek102
Mały interesant
Mały interesant

nie działa naliczanie kilomentrów

Post autor: tolek102 »

witam
Wczoraj zmieniłem sobie podwietlenie w zegarach, włożyłem zegary, przejechałem się i było wszystko ok
dziś rano jadąć nie działał mi prędkościomierz, wyciągnołem zegary, włożyłem spowrotem i było ok, ale później jak jechałem to zauważyłem że licznik kilometrów przestał działać i nie działa ani ten główny ani ten dolny który można kasować
przyczyną może być jakies niedokładne włożenie zegarów do auta skoro wszystko inne działa??
a jeśli nie to gdzie szukać problemu?
Ortografia to moja bardzo słaba strona, więc wybaczcie mi wszystkie błędy :D
Obrazek
z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zulv »

Przyczyna, raczej nie lezy w zlym wlozeniu zegarow. Bo jest tylko jedna mozliwosc wlozenia. Jak dziala Ci predkosciomierz to znaczy ze dobrze wlozyles. Cos musialo sie zepsuc w mechanizmie samego licznika. Tylko ciezko mi stwierdzic co to moglo byc. Mi jak nie dzialal licznik, to nic nie dzialalo ani licznik km ani predkosciomierz. Natomiast wskaznik ilosci paliwa i diody dzialaly. Musialem wymienic linke od predkoscimierza ktora idzie do skrzyni biegow.
Sprzedam]
1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pyjo »

Też miałem tak po wymianie tarcz zegarów i podświetlenia że nie prędkościomierz i kilometraż i też myślałem że się coś porypało - wyjąłem, włożyłem i działało/nie działało. Za trzecim razem jak wyjąłem to tak wsadziłem, że hej-ho - poprostu trzeba je tak "maksymalnie" docisnąć - nie mówię żeby butem to dopychać ale tak to już jest jak się popatrzy na ten licznik od tyłu, że ta zębatka obrotowa od licznika to może łapać jakieś luzy i musi naprawdę wejść solidnie ile się na tą linkę żeby dobrze zaskoczyła. U mnie solidne dociśnięcie poskutkowało, a też się bałem się coś popsułem. No bo tak naprawdę, jak czytałem Twój manual o zegarach to wszystko robiłem tak samo - w sensie demontażu i montażu - no i tam się nie da w ten sposób jakoś uszkodzić prędkościomierza. Jak na moje to wystarczy to odpowiednio włożyć - wiem - jest tylko jedna możliwość włożenia - ale spróbuj jakoś to tak podociskać - może wskoczy głębiej. PoVWodzenia
4don site
Obrazek Obrazek
z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zulv »

Tolek daj znac co w koncu bylo nie tak :), takie info przyda sie na przyszlosc.
Sprzedam]
1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
t
tolek102
Mały interesant
Mały interesant

niewiem jeszcze co jest nie tak, dzisiaj pojechalem sie przejechac to naliczyl do 2900m i znow sie zatrzymal :/

sorry za brak polskich znakow ale cos mi sie ryplo w kompie
Obrazek
e
emsirybenka
Newbie
Newbie

Post autor: emsirybenka »

Witam - tez tak mialem(predkosciomierz dzialal , a licznik przejechanych kilometrow nie) - taki sam objaw - pomogla wymiana "zegara" predkosciomierza - po prostu w srodku mechanizm ktory nalicza kilometry "pozrywal sie" . Uwaga - nie musisz zmieniac calego licznika -wystarczy tylko ten zegar od predkosciomierza.
t
tolek102
Mały interesant
Mały interesant

wiem że wystarczy wymiana samego licznika prędkościomierza, przez dłuższy okres było ok ale znów zaczął mi się licznik zatrzymywać i znów przy tej samej wartości naliczonych kilometrów, a sam prędkościomierz ciężko znaleźć..
Obrazek
J
Jaccus
Newbie
Newbie

Post autor: Jaccus »

Ja mam znów problem z elektrycznym zegarem w Polo 1.0 CL AAU 1993 Coupe.. Zegar raz chodzi a raz są rozmazane cyfry.. Wiecie może czego jest to przyczyna? I jak ją naprawić?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”