[6R] Alarm

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

[6R] Alarm

Post autor: DWSD »

Wreszcie zarejestrowałem moją żarówę, teraz mam problem bo przy ubezpieczeniu wymagają mi dodatkowego zabezpieczenia w postaci alarmu - fabrycznego nie mam, a coś muszę zamontować i mieć na to książkę, najlepiej żeby było zsynchronizowane z scyzorykiem, czy macie coś sprawdzonego, ewentualnie jakieś pomysły - koniecznie muszę mieć na to papiery.

Ewentualnie jak sprawdzę, czy nie mam autoalarmu fabrycznego? dozoru wnętrza nie ma, bo zamknąłem auto z kluczyka i nic nie zaczęło wyć jak byłem w środku.
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

A na jaką sumę ubezpieczasz? Bo poniżej 50k PLN powinno wystarczyć 1 zabezpieczenie. Moje Polo było przez kilka mcy we flocie dealera i objęte ubezpieczeniem flotowym na wyższą sumę z 1 zab., a po formalnym zakupie suma ubezpieczenia już spadła poniżej 50k i nadal jest wpisane 1 zabezpieczenie.

Co do samego alarmu, to z przykładu poprzedniego auta wiem, że: 1) warto się po prostu zwrócić do renomowanego speca od alarmów w Twojej okolicy, bo w ASO partaczą sprawę ;) i więcej z tym kłopotów, niż pożytku (u mnie wystarczył zaśniedziały bezpiecznik od centralnego zamka, by zabkolować samochód) 2) alarm nie pełni żadnej funkcji, nazwijmy to, alarmowej ;) Mocowałem się z wyjącym samochodem przez 20 minut w centrum miasta i nikt nie zwrócił uwagi.

Alarm fabryczny chyba powinien mieć widoczne czujniki w zaślepce, która jest przy przednim świetle w podsufitce. U mnie jest tylko gładka zaślepka.
Obrazek
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

55K PLN, więc już chcą drugie zabezpieczenie, cały myk polega na tym, że nie chce wymieniać oryginalnego scyzoryka na jakąś podróbkę, bo z nią współpracuje alarm(takie są na allegro).

Wyjki nie potrzebuje, wystarczy odcinka zapłonu.

A ewentualnie jakbym chciał sam dobudować fabryczny alarm, to potrzebuję czujkę wiązkę, i podpiąć pod moduł komfortu, czy coś jeszcze?
k
kruchacz
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kruchacz »

Ja mam czujki od ori alarmu w panelu od lampki oświetlenia wnętrza. I jak się przekonałem po "przypadkowym" zamknięciu żony ;) w środku to jak jest ruch przy włączonym alarmie to wyje.
Awatar użytkownika
DWSD
Raczkujący
Raczkujący

ja nie miałem oryginału, już mam zamontowany, wymóg do ubezpieczenia...
n
nawrot12
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nawrot12 »

[quote=""kruchacz""]Ja mam czujki od ori alarmu w panelu od lampki oświetlenia wnętrza. I jak się przekonałem po "przypadkowym" zamknięciu żony ;) w środku to jak jest ruch przy włączonym alarmie to wyje.[/quote]

Można wyłączyć czujniki przyciskiem na słupku B od strony kierowcy :-D
Obrazek
Sprzedam]
Nowe chlapacze i dywaniki materiałowe do Polo 6R
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”