[9n] Problem z maglownicą

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
liftinek11
Newbie
Newbie

[9n] Problem z maglownicą

Post autor: liftinek11 »

Witam
Jestem nowym użytkownikiem tego forum i od razu proszę o pomoc, a mianowicie, tak jak w temacie, chodzi o maglownicę. Jest ona do wymiany i tu zaczynają się schody. Posiadam Polo 9N z 2002 w benzynie (silnik 1.2). Jestem drugim właścicielem. Jest to samochód o tyle "wyjątkowy", że nie posiada wspomagania kierownicy, przez co, wymiana maglownicy jest praktycznie niemożliwa, ze względu na brak takowej w Naszym kraju. Byłem już u 3 różnych mechaników i każdy mówi to samo :/
Czy ktos z Was mial podobny problem lub tez wie jak sobie z tym poradzić?
z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

ja bym proponował pomyśleć o założeniu wspomagania, po pierwsze łatwiej dostępna będzie maglownica, a jest to raczej najdroższy element przy montażu wspomagania...no i wspomaganie to duży plus w aucie :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
l
liftinek11
Newbie
Newbie

Post autor: liftinek11 »

Powiem Ci, że myślałem o tym, ale jest to najnormalniej w świecie nieopłacalne, bo jednak są to pewne koszta, a planuje za jakiś czas zmienić samochód, więc nie opłaca mi sie wydawać pieniędzy na wspomaganie :)
Co do przydatności wspomagania, to absolutnie nie neguje tego, ale powiem Ci że nie jest to ciężki samochód, przez co kręcenie kierownicą nie jest jakoś specjalnie uciązliwe...prócz parkowania, bo wtedy to jest tragedia :) i można sobie przedramie wyrobić :)
Jeszcze taka jedna ciekawostka..,a mianowicie od mechanika usłyszałem coś o wersji angielskiej...nie wiem ocb, ale może chodzi o to, że niektóre podzespoły są z wersji angielskiej...
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

Post autor: Gregor23pl »

napewno z anglika przekładnia ci nie podejdzie,
jest jedno wyjście.

wyciagnąć przekładnie i ją zregenerować
.-części nie są drogie,i do kupienia nie koniecznie w sklepach motoryzacyjnych ,można kupić w sklepach z uszczelniaczami -samemu regeneracje troche trudno zrobic.
Sa firmy które się trudnią regeneracja i wtedy one sobie częsci same załatwiają .
polecam omijac tych mechaników co mówią ze się nieda.

pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”