Witam,
mam w planach zainwestowac w cos takiego: http://allegro.pl/pokrowiec-na-kierowni ... 01760.html i samodzielnie obszyc sobie kierownice. I tu pytanie: kierownica ma wyprofilowane "miejsca" na palce, takie przetloczenia. Jak myslicie, jak to sie bedzie mialo do takiego pokrowca?
Mam taki pokrowiec (nie od tego sprzedajacego, podwiniety i obszyty na zewnatrz) i wszystko zalezy od twardosci tej "skory" i wymiarow jakie podasz.
Ja za pierwszym razem dostalem taki gruby/twardy ale okazalo sie ze ok 1mm za szeroki niz podalem i byl za luzny.
Udalo mi sie zglosic reklamacje i drugi dostalem taki z mieciutkiej "skory", idealnie dopasowal sie do kierownic i ulozyl w tych przetloczeniach (trzeba bylo troche naciagnac przy zszywaniu). Mam go juz 3 lata i jestem bardzo zadowolony.
Wiec wszystko zalezy od materialu i wymiarow jakie podasz.
Tu masz firme dołóż troche kasy i miej profesjonalnie zrobiona.Zamawiasz u nich dany model wplacasz tez kaucje wysylaje Ci kiere gotowa a Ty odsylasz swoja i wracaja kaucje.
Pracowałem onego czasu w firmie, która profesjonalnie zajmuje się obszywaniem kierownic do mercedesa, mini, audi i innych. Wiem, że chłopaki sobie dorabiają dodatkowym obszywaniem. Jak ktoś zainteresowany mogę podpytać.
ja jednak wolał bym zrobic to sam. Widziałem ostatnio wlasnie tak obszyta kierownice i jest to wykonalne, lecz trzeba troche nad tym posiedziec. A czasu u mnie dostatek
Obszycie pełnej kiery zajmuje wytrawnemy pracownikowi ok 40min z podklejaniem itd.
Gdybyś pobił ten czas daj znać no i czekam na foteczki zrobionej.Powodzenia.
3 razy obszywałem kierownice takimi "pokrowcami" z allegro i powiem szczerze ze warto
Moje efekty prac Czas obszycia to max 1 godzina na kierownice Trzeba tez pamiętać żeby dokładne wymiary podać
Pierwsza obszyta kierownica
Druga bez zawiniętych krawędzi
Trzecia tzn trzeci raz Skora z podwiniętymi krawędziami
mnie zajeło ok 5-6 godzin ale orginał od 6n łacznie z ramionami z jednego kawałka
posiłkowałem sie tym filmikiem http://www.youtube.com/watch?v=6BUvUEsTFMw
największa trudnośc to ściagnięcie szablonu do wycięcia skóry ale podklejiłem za pomoca kleju bez szycia i dopiero z tego skroiłem właściwy
miękka skóra łatwo się naciaga więc wymiar odrobine mniejszy w sumie zalezy jakiej uzyjemy
nici tylko do skóry i igła tapiecerska+maszyna
Pytanie poboczne czy można obszyć Airbag?[/quote]
fuck, 400zł za obszyta kiere. nieźle.
A co do airbag - nie ma rzeczy niemożliwcyh. ale raczej wolałbyś aby się otworzyła poducha w godzinie W niżeli obszycie miało ją przyblokować?
Zawsze możesz przetestować - poduchy nie są drogie, więc można by ją rozebrać i sprawdzić czy np zamiasta tej przedniej części wstawić element ze skóry.