Wymiana mechanizmu opuszczania szyb (elektryczny)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Wymiana mechanizmu opuszczania szyb (elektryczny)

Post autor: GGrzes »

witam

Spalił się w moim Polo silniczek mechanizmu otwierania szyb w lewym przodzie (od strony kierowcy).

Dziś prawdopodobnie zakupię cały mechanizm wraz z prowadnicami bo inaczej nie idzie, ale nie wiem jak to wymienić. W warsztacie powiedzieli 50-60zł, wg mnie to za dużo.

Czy ktoś z Was wymieniał ten mechanizm ?
Jeśli macie o tym pojęcie, napiszcie proszę jak to zrobić.

Tapicerkę umiem śćiągnąć itp, dopiero co później, jak ściągnąć uszkodzony i założyć sprawny, jak z tą szybą, żeby to sprawnie zrobić.

z góry dziękuję.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

sprawa nie jet trudna - opuszczasz trochę szybe aż zobaczysz uchwyty na prowadnicach wystarczy je trochę poluzować (o ile pamiętam klucz 10) i szybka powinna wyjść z nich bez problemu , żeby nie wyciągać szyby podnieś ją do samej góry i możesz np. przykleić ją jakąś taśmą do ramy drzwi żeby nie opadała
Obrazek

potem zostaje tylko wyjąć zacisk linki (na obrazku zaznaczony grubą strzałką) i poluzować chyba pięć śrub (zaznaczone nr 2) prowadnice wyciągasz w dół i po sprawie , montaż w odwrotnej kolejności
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

savic dzięki za porady.

a powiedz mi jak ja mam szybę opuścić ??
P
Preacher
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Preacher »

cześć, wymiana układu jest banalnie prosta, ja mam cały układ mechanizmu opuszczania szyb z dobrym silnikiem ale zepsutą linką, moge za grosze puścić jeśli cie ratuje to, napisz na gg 1910918 powiem ci jak wymienić, ja jestem laik kompletny ale z szybami sobie poradziłem bez problemu
Awatar użytkownika
GGrzes
Raczkujący
Raczkujący

Witam ponownie

CZY KTOŚ WIE JAK MOŻNA ODCZEPIĆ SILNICZEK ELEKTR. SZYB I WYMIENIĆ NA SPRAWNY i czy wogole idzie coś takiego zrobić??

Bo ja próbowałem odczepić silnik, ale wyszedł z centymetr i koniec.
Za nic dalej nie chce wyjść...
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”