Witam,
mam problem ze światłami stopu. Znalazłem taki temat viewtopic.php?f=20&t=2922&p=21726&hilit=brak+stopu#p21726 ale jest zablokowany wiec zakładam nowy. Czujnik chyba jest ok - odpiąłem go i zmostkowałem i dalej stopy nie świecą. Bezpieczniki sprawdzone, żarówki również.
Nie mam miernika więc nie sprawdzałem.
[quote=""bubel69""]A prawe pozycyjne światło tylne masz?[/quote]
Wszystkie światła poza stopami się palą normalnie.
Ja bym jeszcze przez mocna zarowke podpial pod wtyczke od tego wlacznika pod pedalem hamulca plus np od zapalniczki. Ja uzywam do takich celow zarowki H4 bo jak wiadomo przepalajaz sie zazwyczja włókna od mijania a drogowych sa dobre. Jesli zapalą sie choc troszke swiatla stopu to znaczy ze nie masz zasilania z jakiegos powodu i wtedy szukasz co stanowi przyczyne.
jeśli na bezpieczniku nr 20 patrząc od lewej jest napięcie to następnie wtyczka nie pamiętam ile pinów ma biała obok przekaźników potem wyłącznik zwtłącznika znowu na wtyczkę potem wtyczka w bagażniku i w bagażniku nad lampa u góry po prawej schowana nie każdy model bodajże ja ma tylko rozgałęzienie przy lampie i zostaje sama lampa
[quote=""Vw_Tyski_""]Sprawdź bezpieczniki[/quote]
Bezpieczniki sprawdzone od razu i są ok.
[quote=""wesol""]Ja bym jeszcze przez mocna zarowke podpial pod wtyczke od tego wlacznika pod pedalem hamulca[/quote]
Zmostkowałem czujnik stopu drucikiem i nic to nie dało.
[quote=""bialy0666""]jeśli na bezpieczniku nr 20 patrząc od lewej jest napięcie to następnie wtyczka nie pamiętam ile pinów ma biała obok przekaźników potem wyłącznik zwtłącznika znowu na wtyczkę potem wtyczka w bagażniku i w bagażniku nad lampa u góry po prawej schowana nie każdy model bodajże ja ma tylko rozgałęzienie przy lampie i zostaje sama lampa[/quote]
Muszę ogarnąć miernik albo podjadę do jakiegoś elektryka bo trochę lipa bez stopów...
możesz zrobić próbnik jak wesol pisze dwa przewody jeden na obudowę a drugi do włókna od drogowych jak masz starą żarówkę , pamiętaj iż + masz w przewodach możesz tez kupić PHASER około 30zyli lub miernik tylko w sklepie elektrycznym za około 40 zyli tańsze mogą trochę kłamać przy małych napięciach
edit spróbuj jak pisze wesol podać + z zapalniczki tylko nie zrób zwarcia w zapalniczce