miałem takie same objawy wydawało się przy skręcaniu w prawo że właśnie obciera się jakaś guma o coś albo o inną gumę. Kombinowałem od czego zacząć wymiany gumowych elementów zawieszenia, ewentualnie maglownicy. Wyczytałem gdzieś w necie że można sprawdzić czy przypadkiem nie skrzypią sworznie wahacza albo końcówki drążków kierowniczych w prosty sposób mianowicie trzeba zrobić zastrzyk tym elementom tzn. dość duża strzykawka oraz ostra igła z dość dużą średnicą otworu i jakiś olej (osobiście używam olej maszynowy np. kupiony w Castoramie) nabieramy do strzykawki i nakłuwamy gumowe mieszki sworzni i końcówek drążków i wstrzykujemy po trochu tegoż oleju. Otwór jest na tyle mały ze syf się tam nie dostanie(można miejsce nakłucia posmarować jakimś silikonem albo klejem silikonowym dla bezpieczeństwa).
Osobiście tak zrobiłem skoro wiosny i do tej pory cisza i spokój, a liczyłem już grube $$$ na wymianę sworzni końcówek ew. maglownicy albo łożysk amortyzatorów. Na szczęście ten prosty zabiegł pomógł i jest ok.
Swoją drogą stosuje tę metodę "strzykawkową" także do smarowania zamków drzwi przed sezonem zimowym i nie mam znanego problemu zamarzających zamków i wchodzenia do auta przez bagażnik np

.