Witam mam problem z wyciekiem z maglownicy(przekładni kierowniczej) .Zakupiłem już nową ale prosze o wskazówki jak należy odpowiednio wymontować starą i zamontować nową ?
600zł z tego co pamiętam z robocizną (sama przekładnia wyszła chyba 400zł oczywiście używana)
potem jeszcze dodatkowy koszt ustawienie zbieżności ok 30 zł (chyba nie pamiętam dokładnie)
i niestety przekładka kierownicy o 90 stopni w lewo koszt 100 zł
kupiłem maglownice od vw lupo i okazało się ze nie podejdzie idealnie nie dało się ustawić przy regulacji zbieżności tak żeby kierownica była na prosto bo za mało gwintu gałki był wkręcone i mogło to nie wytrzymać w dłuższej eksploatacji. dlatego była konieczna przekładka koła kierownicy.
EDIT: mój mechanik na początku sugerował regeneracje ale okazało się ze maglownica była już "naprawiana" wcześniej, było widać ślady spawania. dlatego doradził kupno "nowej".
może twoja nadaje się do regeneracji na pewno byłby to mniejszy koszt ale jeżeli TY już kupiłeś nową to raczej nie wchodzi w grę.
forum ma około 11367 użytkowników a twój temat ma dopiero ponad 280 wyświetleń troche czasu minie zanim ludzie to przejrzą i trafi się ktoś kto Ci pomoże