[6n] Zbieżność - czy obniżenie ma wpływ?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

[6n] Zbieżność - czy obniżenie ma wpływ?

Post autor: Cinal »

Chodzi mi o to czy jest taka mozliwosc jezeli auto jest za nisko to nie da sie ustawic zbierznosci ?? bo usłyszałem od mechanika ze nie da sie ustawic zbierznosic bo auto jest za nisko ?? czy jest to mozliwe bo mi sie zdaje ze nie ..
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 9:18 przez Cinal, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje autko :) [Polóweczka] Niebieska bestia

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
mari88
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: mari88 »

Powiem Ci tak, ja mam auto dosyć nisko , przełozyłem tylko na stalówki i pojechalem do znajomego na ustawienie zbieżnosci, nie było żadnego problemu.
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

bo mi powiedzieli przed chwilia ze mam auto za nisko i sie nie da .... widocznie bede musiał jechac do kogos innego .. jest jeszcze taka mozliwosc ze mu sie nie chciało z tym bawic ....

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
c
cfk
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: cfk »

jak masz nisko jest trudnej z tego co wiem niż na serii, ale nie ma że się nie da. Przynajmniej z moich informacji tak wynika.
Bo czerwone jest szybsze

cFk
C
Cinal
Mały interesant
Mały interesant

byłem teraz u dobrego mechanika i mam termin na środe ale powiedział ze moze byc problem z kontami bo mam gwint :P ale jako tako zbierznosc da sie ustawic : P

ŚLESIN 2011
Dzierżązna 2011
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

zbieżność a nie zbierzność !
Awatar użytkownika
tusiu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: tusiu »

jak byl gowno a nie mechanik to tak powiedzial;/ moze poziomica by mu nie podeszla:D sam bylem swiadkiem takeigo przypadku jak koles mierzyl kola metrem i poziomice dostawial;/
mam dobrego mechanika od zbieznosci. problemu nie ma z niczym, moze troche wolno na podnosnik trzeba wjezdzac.
lasery zaklada na kola i wszytko jest tak jak powinno byc. nigdy nie wspomnial nic ze sie nie da czy ze za nisko a glebe mam 60/60:)
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

o czym piszecie?ja miałem mk3 posadzone na gwincie z 90mm w dół i dało rade bez problemu zrobić zbieżność,zmien mechanika i tyle
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote=""Cinal""]Chodzi mi o to czy jest taka mozliwosc jezeli auto jest za nisko to nie da sie ustawic zbierznosci ??[/quote]

jak jest gość obyty z tematem i mu się chce to żadna filozofia, tylko na laserowym sprzęcie :)
Awatar użytkownika
bialy0666
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: bialy0666 »

koledzy , wydaje mi się iż po glebie oprócz zbieżności kont koła też do ustawienia. trochę roboty jest i nie zawsze komuś opłaca się to robić i problem z kierownicą na wprost też może wystąpić , jeśli ktoś to umie zrobić to nie potrzebuje laserów wystarcza zwykłe przyrządy oczywiście muszą być odpowiednie felgi w innym przypadku tylko lasery .jest tolerancja w zbieżności[ 0 + - 10' ] i koncie pochylenia koła[-25' + - 20']jeśli chodzi o kont wyprzedzenia zwrotnicy to nie wiem czy tez wymaga ustawienia po glebie i jak można go ustawić .
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

u mnie tak samo pojechałem na zbieżnosc i mi nie zrobili za nisko auto,jedynie jakbym zderzak ściągnął to wtedy taki wkurzony byłem :agresyw:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

a ja mam inne pytanie o zbieznosc , wymienilem laczniki, poliuretany i belke przednia i mysle zeby pojechac na zbieznosc i stad pytanie obecnie mam 13 zimowe no ale oczywiscie w sezon wskoczy 15 ,moge teraz jechac na zbierznosc ? potem po wymienie kol te bede musial jechac jak jeszcze obnize na gwincie czy juz nie ?
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak obniżysz na gwincie to przydało by się pojechać skontrolować czy się nie rozjechało za bardzo, bo zawsze się trochę zmieni ale wszystko zależy od tego ile skręcisz
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”