Chodzi mi o to czy jest taka mozliwosc jezeli auto jest za nisko to nie da sie ustawic zbierznosci ?? bo usłyszałem od mechanika ze nie da sie ustawic zbierznosic bo auto jest za nisko ?? czy jest to mozliwe bo mi sie zdaje ze nie ..
Ostatnio zmieniony 31 sie 2011, 9:18 przez Cinal, łącznie zmieniany 1 raz.
bo mi powiedzieli przed chwilia ze mam auto za nisko i sie nie da .... widocznie bede musiał jechac do kogos innego .. jest jeszcze taka mozliwosc ze mu sie nie chciało z tym bawic ....
byłem teraz u dobrego mechanika i mam termin na środe ale powiedział ze moze byc problem z kontami bo mam gwint ale jako tako zbierznosc da sie ustawic : P
jak byl gowno a nie mechanik to tak powiedzial;/ moze poziomica by mu nie podeszla:D sam bylem swiadkiem takeigo przypadku jak koles mierzyl kola metrem i poziomice dostawial;/
mam dobrego mechanika od zbieznosci. problemu nie ma z niczym, moze troche wolno na podnosnik trzeba wjezdzac.
lasery zaklada na kola i wszytko jest tak jak powinno byc. nigdy nie wspomnial nic ze sie nie da czy ze za nisko a glebe mam 60/60:)
koledzy , wydaje mi się iż po glebie oprócz zbieżności kont koła też do ustawienia. trochę roboty jest i nie zawsze komuś opłaca się to robić i problem z kierownicą na wprost też może wystąpić , jeśli ktoś to umie zrobić to nie potrzebuje laserów wystarcza zwykłe przyrządy oczywiście muszą być odpowiednie felgi w innym przypadku tylko lasery .jest tolerancja w zbieżności[ 0 + - 10' ] i koncie pochylenia koła[-25' + - 20']jeśli chodzi o kont wyprzedzenia zwrotnicy to nie wiem czy tez wymaga ustawienia po glebie i jak można go ustawić .
a ja mam inne pytanie o zbieznosc , wymienilem laczniki, poliuretany i belke przednia i mysle zeby pojechac na zbieznosc i stad pytanie obecnie mam 13 zimowe no ale oczywiscie w sezon wskoczy 15 ,moge teraz jechac na zbierznosc ? potem po wymienie kol te bede musial jechac jak jeszcze obnize na gwincie czy juz nie ?
jak obniżysz na gwincie to przydało by się pojechać skontrolować czy się nie rozjechało za bardzo, bo zawsze się trochę zmieni ale wszystko zależy od tego ile skręcisz