[9n] Urwana wiązka od czujnika klocków hamulcowych

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
emmilius
Newbie
Newbie

[9n] Urwana wiązka od czujnika klocków hamulcowych

Post autor: emmilius »

Witam. Mam nadzieję że nie przegapiłem nic na forum i nie robię dubla. Temat w zasadzie jak w tytule. Auto 9N 1.2 12V.
Zanim zacznę jeździć po elektrykach czy może ktoś z was wie skąd dokładnie wychodzi ów kabelek? Na lewym przednim kole znalazłem tylko zdaje się czujnik od klocków ale do niego nie biegnie żaden przewód, nawet nie domyślam się skąd mógłby wychodzić. Czy ktoś z was jest w stanie mi pomóc wyłączyć kontrolkę okładzin hamulcowych na wyświetlaczu? :P
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Czyli od klocka w strone auta idzie przewod, ale konczy sie np przy amortyzatorze i dalej nic nie ma?
Wylaczyc kontrolke mozna tylko poprzez diagnostyke. Podpinasz auto pod kompa i zmieniasz kodowanie licznika;)
[size=12px][/size]
e
emmilius
Newbie
Newbie

Post autor: emmilius »

Nie ma kabla w ogóle. Na "kole" jest tylko czujka. A pisząc o wyłączeniu kontrolki miałem na myśli pomoc przy założeniu nowego przewodu - taka przenośnia :P. Może ktoś z was wie gdzie się go podłącza. Wydaje mi się że nie jest to skomplikowane ale nie mam pojęcia dokąd on "leci"
Awatar użytkownika
Marianoo

Post autor: Marianoo »

Przewod leci do wtyczki od sterownika absu;) Zobacz pod pompa czy tam gdzies przewody sie nie zapodzialy czy co....
[size=12px][/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”