[Variant] centralny zamek zwariowal

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

l
levy8019
Newbie
Newbie

[Variant] centralny zamek zwariowal

Post autor: levy8019 »

Witam
Pojawił mi się problem z centralnym Zamkiem. A mianowicie wczoraj zamknąłem go bez problemu a jak chciałem otworzyć to tylko kierunki migają a centralny nie reaguje. Otwierając kluczykiem otwierają się tylko 1 drzwi. Gdy otworzę wszystkie drzwi ręcznie, mogę zamknąć auto z pilota. lecz centralny pracuje bardzo długo. I podczas zamykania nie da się wyciągnąć dźwigienki od zamka. Po jakimś czasie pompka przestaje pracować (ok 40 s) i mogę wyciągnąć dźwigienkę. Problem polega na tym że ręcznie mogę otworzyć tylko drzwi. a klapa bagażnika i klapka wlewu paliwa zostają zamknięte (a swieci mi się rezerwa). Czy ktoś się spotkał z takim problemem ??
Z góry thx za odp. Dodam że centralny zamek jest fabryczny bez pilota. sterownik na pilot sam wstawialem i dzialal bez zarzutu przez 2 lata.
Awatar użytkownika
Marcinek
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Marcinek »

Miałem tak podobnie w Fordzie Galaxy co skutkowało kupnem nowego sterownika centralnego zamku ponieważ potrafiły nawet samoczynnie otworzyć sie szyby (kilka razy tak sie zdażyło i stał pod blokiem otwarty) i takie same były objawy jak u ciebie czyli mikające kierunkowskazy, wariujący central z tym ze na pilot wogle nie ragował...

Jedyna opcja to spróbuj go jakoś zresetowac albo kupic nowy sterownik

Pozdrawiam Marcin :))
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

tak na prawdę nic konkretnego nie napisałeś...temat wałkowany wiele razy, i bardzo dużo już zostało napisane, ale jak widać szukać się nie chce...przede wszystkim podaj co to masz za sterownik centralnego...sam go zakładałeś? to, że pompka pracuje przez 40s i później się wyłącza, a mimo wszystko nie otwiera wszystkiego świadczy o tym, że gdzieś może być nieszczelność...sprawdź też samą pompkę bo mogło ją zalać i wariuje...o awaryjnym otwieraniu klapki wlewu też było, za prawym boczkiem w bagażniku będziesz miał dostęp do siłownika od klapki wlewu...a bagażnik nie umiesz otworzyć z kluczyka?
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
l
levy8019
Newbie
Newbie

Post autor: levy8019 »

zamek od klapy nie dziala od poczatku jak kupilem to auto
pompka pracuje dlugo tylko przy zamykaniu i zamyka wszystkie drzwi przy otwieraniu wogule nie reaguje tylko kierunki migaja :( . centralny zakładał mi elektryk nie ja sam i kosztowal grosze(250 zl 2 lata temu) wiec to nic dobrego dz za info o awaryjnym otwieraniu klapki :] to mi sie przyda :]
wlasnie ide przy tym pogrzebac :] mam nadzieje ze cos wskóram :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”