[6n] benzyna chodzi jak diesel, dlawi sie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

[6n] benzyna chodzi jak diesel, dlawi sie

Post autor: polakotek »

Dzisiaj odebralam auto z warsztatu po kolizji. Polo chodzi jak diesel, brakuje mu mocy, dlawi sie (identyczne objawy mialam przed wymiana kabli, swiec i kopulki) przy dodawaniu gazu leca straszne ilosci pary, a poza tym cos halasuje i nie jestem w stanie powiedziec co. Po stluczce jeszcze jezdzilam tym autem i nic takiego sie nie dzialo. Wrocilam do mechanika, przejechal sie i stwierdzil, ze wszystko jest w porzadku, auto stalo 2 tygodnie i teraz trzeba je po prostu przegonic. Myslicie, ze jak troche je przegonie to wszystko bedzie ok? Wczesniej Polo tez stalo po 2 tygodnie, nikt go nawet nie odpalal i nic takiego sie nie dzialo...
Nie ma Polo, jest Skoda :(
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

bzdury pewnie zle zapłon ustawiony jest albo nalali ci ropy ? :)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

W sumie jest troche lepiej, ale auto nadal sie dlawi... Moze syf w baku jest? Bo w sumie jezdzilam dzisiaj na oparach.
Awatar użytkownika
KrZyChUelk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KrZyChUelk »

Moja rada: zatankuj swoją Pole, przegoń autko poza miastem i powinno być ok :)
Awatar użytkownika
vwmaro
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: vwmaro »

może filtr paliwa do wymiany?
VW Polo 6N - Hella Black Magic
VII PKP Ślesin 2012| VIII PKP Ślesin 2013| IX PKP Ślesin 2014
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

a co ile wymienia sie filtr paliwa? ja w tych kwestiach jestem zupelnie zielona :(
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

albo świece przeczysc :oki: moze masz czarne to samo miałem :grin:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

ale swiece byly niedawno wymieniane :(
Awatar użytkownika
Katoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Katoo »

Jeżeli auto było po stłuczce mogło wydmuchać uszczelkę pod głowicą dlatego para! w najgorszym wypadku mógł pęknąć głowica (chodź nie wiem jak poważny byl wypadek). Jeżeli dodasz gazu i faktycznie jest to para spodziewaj sie wydmuchanej uszczelki pod głowicą. Dlatego też brakuje mocy.

Pozdrawiam.
[*Moje dwie miłości:
I miejsce- Moje Kochanie]
II miejsce- PolO GReeN LInE
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/823/5ms9c.gif/][img]http://img823.imag
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Hmm, no teraz niby wszystko minelo, na zimnym silniku tylko zostal taki dziwny dzwiek przy przyspieszaniu, jakby cos tak hmm.. trzepotalo?
Awatar użytkownika
Katoo
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Katoo »

Ja u mnie w 1.0 też mam taki klekotanie podczas przyspieszania jak będzie wolna sobota to postaram się zdiagnozować problem wydaje mi się bynajmniej w moim wypadku że już żywot kończy pompa oleju i nie ma odpowiedniego smarowania na rozrząd . Kiedy był wymieniany olej? Jaki to olej , może wcześniej był wlany motodoktor (tak było w moim przypadku) po wymianie na semisyntetic z orlena 10w40 wyszło wszystko.

Pozdrawiam.
[*Moje dwie miłości:
I miejsce- Moje Kochanie]
II miejsce- PolO GReeN LInE
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/823/5ms9c.gif/][img]http://img823.imag
Awatar użytkownika
polakotek
Zainteresowany
Zainteresowany

Juz zaraz mam wymiane oleju, musze spojrzec, jeszcze ze 2 tysiace chyba. Wstyd sie przyznac, ale nie wiem jaki olej mam, jutro sprawdze i napisze :roll:

Ja na pewno nie wlewalam motodoktora, nie wydaje mi sie zeby poprzedni wlasciciel tez to robil, chociaz nigdy nie wiadomo tak naprawde :/
a
aladiesl
Newbie
Newbie

Post autor: aladiesl »

Witam, jestem nowym forumowiczem jak i posiadaczem VW Polo 1.4 MPI z 2000 r. Mam podobny problem z klekotaniem, niby benzyna ,a chodzi jak diesel. Czy to normalny objaw, czy to jakaś poważna awaria? Dodam, że autko nie straciło na mocy, rozrząd wymieniony w lipcu, olej 10w40, oraz filtry. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
janoelektryk
Początkujący
Początkujący

Post autor: janoelektryk »

[quote=""aladiesl""]Witam, jestem nowym forumowiczem jak i posiadaczem VW Polo 1.4 MPI z 2000 r. Mam podobny problem z klekotaniem, niby benzyna ,a chodzi jak diesel. Czy to normalny objaw, czy to jakaś poważna awaria? Dodam, że autko nie straciło na mocy, rozrząd wymieniony w lipcu, olej 10w40, oraz filtry. Proszę o pomoc.[/quote]

Tym bym się nie przejmował ja przejechałem 50tyś.km i chodził jak diesel teraz się już przyzwyczaiłem, żona jak pojechała na CP to pracownik chciał jej ropy zatankować.
Taki urok tego silnika AUD. :grin:
*ROBIĘ*to*co*LUBIĘ*to*znaczy*NIC*
Obrazek

hasło: rekin
a
aladiesl
Newbie
Newbie

Post autor: aladiesl »

To już coś, czyli nie jestem osamotnionym właścicielem Polo aladiesel. W między czasie wyczytałem, że może być rolka napinacza uszkodzona, byłoby to dziwne, po wymianie nie całe pół roku, choć słyszałem, że potrafi się rozlecieć i w krótszym czasie. jeszcze ktoś inny pisał o oleju. Skoro da się przejechać 50 tyś to chyba rzeczywiście taki jego urok. A tak na marginesie - jaki olej polecacie do tej jednostki? Mój aladiesel ma 147000 przebiegu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”