[9n] dywaniki gumowe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

[9n] dywaniki gumowe

Post autor: tabo89 »

Witam, przeszukałem już sieć i znalazłem info że oryginalnie w 9N (mój to 1,4 TDi z 2004) były dywaniki firmy Petex i właśnie takie chciałbym zakupić ale przeszukując oferty znalazłem różne modele, nie wiem teraz które będą odpowiednie (model 3 drzwiowy jeśli to ma znaczenie):
Pierwsze: http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-vw-po ... 53208.html
Drugie: http://allegro.pl/petex-niemieckie-polo ... 28493.html

I trzecie, nie wiem czy Petex: http://allegro.pl/doskonale-dopasowane- ... 39667.html

Proszę o radę.

P.S. Było kilka wątków z dywanikami, nie wiedziałem do którego dopisać więc założyłem nowy. Jeśli to źle to proszę o połączenie z innymi.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: MarioGTI »

ja kupowałem ostatnio takie pasuja idealnie super dopasowane i maja ranty ze sie woda nie wylewa na podloge
1.4 TDI 80 KM --daje rade szczególnie trasa 3.7 l / 100km

Obrazek
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

A które kupiłeś? Pierwsze czy drugie? Widzę w avatarze że masz 9n3 - więc do mojego 9n będą pasowały też?
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

sorki zapomniałem dac linka te co kupiłemhttp://allegro.pl/volkswagen-vw-polo-02 ... 65367.html

Obrazek
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

To już teraz nie wiem, ze zdjęcia widać że mają całkowicie inny kształt.. Z drugiej strony na moich aukcjach twierdzą że to oryginalne.. To w końcu sam nie wiem czy Petexy czy te co Ty podałeś?

Ktoś kupował może do 9N i może potwierdzić?
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

nie wiem czy az tak sie zmieniło 9n od 9n3 konstrukcyjnie zeby dywaniki nie pasowały ? jak w aukcji masz ze od 2002-2009 to chyba wedlug mnie beda pasowac,niech ktos da znac czy podloga ta sama

Obrazek
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Podłoga 9N i 9N3 jak prawie całe wnętrze jest w obu wersjach identyczne. Poza zmianą czcionki zegarów i kierownicy wielkich zmian nie było...

Te co wkleił MarioGTI będą chyba najlepsze.Mam szczególnie na myśli dywaniki do tyłu. Są dłuższe, przez to wchodzą głębiej pod przednie fotele, dzięki czemu się nie przesuwają. Ja półtora roku temu kupiłem dywaniki gumowe jakieś innej firmy. Tylne mam kształtu takiego jak podał tabo89. Skutkuje to tym, że są krótsze jak wnęka pod fotelami i jak tylko ktoś wsiądzie z tyłu, od razu one wędrują lekko pod fotel. Moje przednie mają stopery więc są super - jak dla mnie to jest ważne, żeby przednie dywaniki miały stopery. Jeśli te co wkleił MarioGTI mają, to według mnie są zdecydowanie najlepsze z tych wszystkich.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

z tylu ida pod caly fotel nie przesuwaja sie i jak na razie daja rade ,z przodu mam stopery owalne

Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Róznica była w stoperach. Ale jakby co to mają stare można przełożyć do nowych. Gorzej jak się nie ma :)
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

Z przodu mam stopery owalne a tyłu nie mam wcale a chciałbym mieć - da się je jakoś łatwo zamontować do podłogi? Ma ktoś jakiś poradnik?
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

z tylu mi sie one nie przesuwają dywaniki sa stabilne bo sa dobrze dopasowane, jutro zrobie fotki i wrzuce jak to wyglada

Obrazek
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Stopery z tego co kojarzę do podłogi montowane są prymitywne. Są po prostu wkręcone w dywanik i wygłuszenie.

Musiałbyś jeszcze mieć ich część w dywanik. Tam wyciąć otwory i wstawić stopery. Jak dla mnie szkoda babrania.
Awatar użytkownika
MarioGTI
Mały interesant
Mały interesant

ja mam owalne stopery ,z przodu mam zaczepy orginalne a w tych dywanikach co posłałem linka sa przygotowane miejsca aby wyciacć,mi ta robota zajeła rowne 2 minuty i jest cacy :grin:

Obrazek
r
radziki4
Newbie
Newbie

Post autor: radziki4 »

Witam podłącze się pod temat ja w tym tygodniu kupiłem takie dywaniki http://allegro.pl/dywaniki-gumowe-vw-po ... 59468.html i powiem że idealnie pasują a co do stoperów to nie są potrzebne dywaniki idealnie leżą i nie przesuwają się .
Awatar użytkownika
tabo89
Raczkujący
Raczkujący

Kupiłem PETEXy i fajnie pasuja. Z tyłu faktycznie krótsze niż oryginalne welury ale dzieki kolcom na dole się nie przesuwają. Z przodu elegancko wpasowane do stoperów. Polecam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”