Uchwyt do Nawigacji

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

V
VwPolo3
Raczkujący
Raczkujący

Uchwyt do Nawigacji

Post autor: VwPolo3 »

Witam, ostatnio zakupiłem uchwyt do telefonu/nawigacji który przykleja się do deski rozdzielczej. Mam nawigację w telefonie więc nie kupowałem specjalnie osobnej nawigacji. Problem w tym, że ten uchwyt się odkleja od deski. Czym najlepiej byłoby przykleić ten uchwyt aby się nie odklejał?
Proszę o jakieś rady.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

i warto było taki przyklejany kupić?? ile dałeś za niego. uniwersalny przyklejany do szyby to grosze, a nie niszczysz deski i nic ci się nie odkleja. wg. mnie powinieneś wyrzucić go do kosza :piwo:
r
rumcajs25
Swój
Swój

Post autor: rumcajs25 »

Na szybke taki uchwyt zdaje egzamin, ale jesli chodzi o taki przklejony do deski to porazka bo juz mialem z takimi do czynienia
Mój Chagalblue
Ogólnopolski Zlot PKP 2013
Ogólnopolski Zlot PKP 2014
V
VwPolo3
Raczkujący
Raczkujący

Czyli obojętnie jaki kupię uchwyt do szyby to zda egzamin i będzie się trzymał i nie odpadnie?
r
rumcajs25
Swój
Swój

No takiego za złotówke nie ma co kupowac wiadomo, bo nawet telefonu nie włozysz a sie rozsypie. Kup takiego zeby nie był drogi ale tez nie najtanszy. Powinno byc cii :amen:
Mój Chagalblue
s
sparowski
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: sparowski »

Też przerabiałem uchwyty do telefonu: jeden z przyklejanych odpadł dość szybko - były takie "skrzydełka" z "blue star". Potem załapałem się na 3-częściowy zestaw od "HAMA", ten przyklejony trzyma, ale jest kiepska możliwość regulacji :(, ten wkładany w kratkę to kompletna porażka - słabo trzyma, a nawet uszkodziło kratkę - nadaję się chyba do starych, lekkich urządzeń, przy okazji zalożę ten na szybę łatwiej nim manipulować ;). Uchwytów na szybę jest sporo, może znajdziesz coś dla siebie.
V
VwPolo3
Raczkujący
Raczkujący

Co myślicie o tym?
Używał ktoś? Sprawdza się?

http://allegro.pl/uchwyt-nokia-cr-115-h ... 01581.html
r
rumcajs25
Swój
Swój

Wyglada fajnie, ale zalezy ile ma na stopie tego kleju czy tasmy zeby poprostu sie utzrymał. Ale ten powinien dac rade :D
Mój Chagalblue
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Produkty nokii są trwałe. Natomiast większość uchwytow do szyby spełni swoją funkcję.ją miałem/mam uchwyt hama i ramie elastyczne no name i dawało radę.
V
VwPolo3
Raczkujący
Raczkujący

Kupiłem ten od Nokii co podałem wyżej.
Przyczepiłem, po dwóch godzinach nieobecności w aucie odczepił się od szyby.
Przyczepiłem go, włożyłem telefon, jeździłem bo ogromnych dziurach i uchwyt ani drgnął. Bardzo dobrze się trzymał. Po 1,5 dniu przychodzę do auta i uchwyt leży na dywaniku. Teraz to samo. Uchwyt zamocowany, ostra jazda po dziurach i nic. Wszystko trzyma.

Uchwyt tak mocno trzyma się szyby, że nie mogę w ogóle go przesunąć po szybie gdy jest zamocowany.
Dlaczego uchwyt sam się odczepia od szyby? Nie mam zamiaru co kilka dni go montować do szyby.
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""VwPolo3""]Kupiłem ten od Nokii co podałem wyżej.
Przyczepiłem, po dwóch godzinach nieobecności w aucie odczepił się od szyby.
Przyczepiłem go, włożyłem telefon, jeździłem bo ogromnych dziurach i uchwyt ani drgnął. Bardzo dobrze się trzymał. Po 1,5 dniu przychodzę do auta i uchwyt leży na dywaniku. Teraz to samo. Uchwyt zamocowany, ostra jazda po dziurach i nic. Wszystko trzyma.

Uchwyt tak mocno trzyma się szyby, że nie mogę w ogóle go przesunąć po szybie gdy jest zamocowany.
Dlaczego uchwyt sam się odczepia od szyby? Nie mam zamiaru co kilka dni go montować do szyby.[/quote]
powiem ci że ciekawa sytuacja. ja osobiście nie miałem ori od nokii. ale użytkowałem różne: 2x od Lark FreeBird, 1x Asus, 1x jakiś no-name, i każdy raz na jakiś czas odpadał od szyby. Ale to było raz na kilka miesięcy, a nie kilka dni. takze nie wiem co ci poradzić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”