Bywam na forum od 2009r., czyli od zakupu mojego pierwszego Polo 6N. Większość użytkowników raczej mnie nie zna, ale Ci co mnie poznali, nie mają raczej negatywnych emocji - nie oszukałem nikogo, jak trzeba było to chętnie pomogłem, ale do rzeczy...
VW Polo 6N2 2001r. SDI AEF 64KM (47kW) aktualny przebieg 126400km... Autko kupiłem ponad miesiąc temu jako trochę zaniedbane więc jak to na mnie przystało wrzuciłem już w auto dużo siebie -> dużo czasu i ciągle idę naprzód :good: . Wymieniłem kompletny rozrząd, olej Mobil1 10W40, wszystkie filtry, akumulator Centra Futura, zimering skrzyni biegów, tarcze, klocki, zaciski tył, drążki stabilizatorów, opony 175/65/13, pierdółki typu - spryskiwacz tylnej szyby, sterowanie prawej szyby, sterowanie lewego lusterka, podświetlenie pokręteł nawiewów i jeszcze kilka drobnych rzeczy....
Pierwsze foto przy zakupie auta:

Lewa lampa wyżarta trochę jak to zresztą w 6N2 bywa

Po powrocie do domu po prostu musiałem przepolerować lampę bo nie mogłem patrzeć na ten brud ...
(użyłem papieru wodnego 3M o gradacji 1500 - 2000 - 2500, następnie zwykła pasta polerska Tempo - 3 rundy po 3 minuty)

Pewnie wiele osób się ze mnie będzie śmiało, ale niedobrze mi się śmigało na 185/55/14, zmieniłem na odświeżoną stal 13/ET43

Zaczęło mnie cisnąć jak w poprzedniej Polówce na jakieś ładne ATS'y. Zacząłem szukać ... MiSiEk-GDA podpowiedział mi, że nasz kolega sidewinder3 chce owe sprzedać ...

Dokładnie jakich szukałem... Parametry 6Jx13H2 57.1 4x100 - wszystkie dane OK. Muszę je mieć!! Przemek wybierał się na urlop i akurat mógł przelatywać przez moją mieścinkę - nic nie mogło wyjść bokiem

Odświeżone poszły do przymiarki

Jak Przemo powiedział - nie trzeba będzie długo czekać aż pojawią się na aucie

Środek

Nie znoszę wersji bezdywanikowej, wrzuciłem oryginalne dywaniki Polo na przód i na tył

Granie ... Wersja z sykami na przód, bez syków na tył ... Bardzo przyjemne granie :mrgreen:

Zima już niedługo więc przy wolnym dniu dopracowałem stalówki po swojemu, wyczyszczone wszystko bardzo dokładnie druciakami, szpachla natryskowa i lakier półmatowy, opony Dunlop SP Winter Sport M2 175/65/13 ... komplet opisany, wyważony, gotowy do założenia ...

A może wersja z kapselkami pod kolor autka, zobaczę gdzieś za 1,5 miesiąca...

Wzięło mnie na odrestaurowanie tłumika końcowego, bo już był trochę skorodowany, nauczyłem się po 6N-ce, żeby zadbać o rurki na czas ... obkleiłem zderzaczek, wyczyściłem papierem ściernym i pomalowałem Alu-cynkiem Forch.

O czystość pod maską też lubię zadbać, żeby później w celu dolania chociażby płynu do spryskiwaczy nie trzeba było rękawiczek wkładać

Co do modów w przyszłości ? Niech mnie kule biją i szczury pieszczą nocami ale chyba stary się robię bo chciałbym zachować serię!