[9n]Żarówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

[9n]Żarówki

Post autor: piotrek1993 »

Witam czy po założeniu tych http://allegro.pl/zarowki-12v-h7-55w-xe ... 85467.html żarówek nie będę miał problemu podczas kontroli policji. Dodam że mam orginalne lampy. Auto to polo 9n.
W
WielkaPanda
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: WielkaPanda »

Co do policji to nie dam sobie nic uciąć:) ale na pewno ich trwałość jest znikoma
( i biorę pod uwagę firmy takie jak osram czy philips - czyli wyższą półkę niż te które prezentujesz )
Do tego wcale nie polepszają pola widzenia jak wychwala producent lecz odwrotnie w moim odczuciu.

Efekt może i jest ale stojąc wieczorkiem na światłach na parkingu :) ale do codziennej jazdy polecałbym bardziej porządne philipsy long life czy coś w tym stylu.
Może koledzy z większym doświadczeniem się wypowiedzą ale obstawiam iż ten temat był już gdzieś na forum maglowany.
Awatar użytkownika
kafar
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: kafar »

Ja u siebie mam taki zestaw
http://allegro.pl/zarowka-philips-h7-bl ... 56922.html
i nie ma problemu na przeglądzie i podczas kontroli drogowej bo mają homologację :oki:
Grupa Mazowiecka- "Młoda Gwardia"
kafar
http://polskajazda.pl/Samochody/Volkswagen/Polo/131762
Obrazek
"błogosławieni c
Awatar użytkownika
tomsson
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: tomsson »

Dzisiaj kupiłem coś podobnego w Auchan firmy pilot. 21,68 za 2 szt. Myślę, że problemów z policją nie będzie, brat w BMW na nich od dawna śmiga.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piotrek1993
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: piotrek1993 »

[quote=""WielkaPanda""]Co do policji to nie dam sobie nic uciąć:) ale na pewno ich trwałość jest znikoma
( i biorę pod uwagę firmy takie jak osram czy philips - czyli wyższą półkę niż te które prezentujesz )
Do tego wcale nie polepszają pola widzenia jak wychwala producent lecz odwrotnie w moim odczuciu.

Efekt może i jest ale stojąc wieczorkiem na światłach na parkingu :) ale do codziennej jazdy polecałbym bardziej porządne philipsy long life czy coś w tym stylu.
Może koledzy z większym doświadczeniem się wypowiedzą ale obstawiam iż ten temat był już gdzieś na forum maglowany.[/quote]

Co do firmy to wiadomo że philipsa wybiorę a link podałem bo chodziło mi właśnie o kolor tych żarówek.
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

Nie kupuj takiego badziewia. Szkoda lamp. Kup coś markowego. Nie ma sensu się szczególnie porywać na żarówki za 100 zł. Polecam Philipsy premium +30% i tusgamy podobne.
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

Dajcie sobie spokój z tym Blue ścierwo. Ja miałem takie przez miesiąc. Jak napisał kolega wyżej, efekt był tylko na parkingu. W nocy, podczas deszczu równie dobrze mogłem jechać na postojówkach. G*** widziałem. Tylko znaki się świeciły co odbijały światło. Mało tego, pojechałem na przegląd i przy diagnoście musiałem zmieniać żarówki na zwykłe (całe szczęście miałem stare w bagażniku), bo inaczej nie podbiłby mi dowodu. Raz to coś kupiłem (fakt, że nie było to nic markowego) i dałem sobie święty spokój. Teraz kupiłem normalne żarówki H7 Hella i o wiele lepiej widać jadąc nocą.
Stanowczo odradzam te żarówki z niebieskimi bańkami.

Pozdrawiam
a
aviator
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: aviator »

Zastanawia mnie co kieruje ludźmi, którzy zakładają taki festyn do samochodów.
Jak kogoś nie stać na ksenony to niech ich nie używa.
A potem wyjeżdzasz na droge, a tam chmara buraków na psedo ksenonach.
No po prostu tego nie rozumie . . .
Czy dzisiaj wiejskie panny sie na to wyrywa?
C
Chat
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Chat »

piotrek1993,

- Na pewno świecą gorzej od popularnych Philipsów, Osramów, Hella.
- spalą się szybciej niż myślisz,
- takimi żarówkami zniszczyłem sobie klosze, ponieważ wytwarzały taką temperaturę, że na kloszach potworzyły się odpryski.
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

kolego tak jak wyżej, nie bierz pod uwagę tych pseudożarówek, niby efekt fajny ale widmo światła mają jak latarka kieszonkowa nie inwestuj w to,
jak już coś to wypróbuj coś lepszego sprawdzonego Osram,Hella, a jak lubisz eksperymenty zapodaj sobie Tungsram cena śmieszna firma znana, dostajesz dobrą mocną żarówkę z dobrymi parametrami, ja ostatnio takie przetestowałem i następne też takie będą, masz tam na nich taki niebieski paseczek który odrobinę zmienia barwę światła a jest piękna biała i do tego mocna.
A te wszystkie z niebieskim kloszem to wynalazki MADE IN CHINA niczego dobrego z nich nie będzie... :amen:

tu masz linkacza:
http://www.ceneo.pl/4582676
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”