witajcie, jestem nowym klubowiczem i użytkownikiem VW Polo 6R z silnikiem 1,6TDi 90 kM. trafiło mnie nieszczęście gdyż deszcz zalał przełączniki podnoszenia szyb przednich (tylko przednie są podnoszone elektrycznie). Nie jest to usterka z którą można jechać na gwarancji do ASO i chciałbym spróbować sam to naprawić. Proszę o podpowiedzi . opuszczanie prawej szyby znajdujące się na prawych drzwiach działa normalnie a na lewych nie działa opuszczanie żadnej z dwóch.
a co do gwarancji to też mam problem : chciałbym utrzymać gwarancję i zrobić przegląd ( auto jest z 2011 roku, przez 7500 km) lecz podczas zakupu auta z Francji nie otrzymałem książek zakupu ani obsługowej. Próbowałem kupić w Polsce wtórnik ale mi odmówiono u dealera w Krakowie twierdząc , że mogą mi sprzedać wyłącznie czysty komplet, który nie upoważnia do gwarancji a wtórnik mogę uzyskać w kraju pierwszej rejestracji i sprzedaży czyli we Francji. Korespondencja z dealerem we Francji nie dała rezultatu gdyż odbili piłkę, że powinienem napisać do centrali VW we Francji.
Czy mogę liczyć na Waszą pomoc : gdzie i do kogo mogę napisać aby zakupić duplikat - wtórnik książki serwisowej i obsługowej do mojego auta ( może być nawet we Francji ) ?
pozdrawiam Andrzej