6n by pietro89

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

6n by pietro89

Post autor: pietro89 »

model: 6n
liczba drzwi: 4/5
rocznik: 1998r
silnik: 1.4 60KM z gazem sekwencyjnym ( sterownik STAG 300 )
wyposażenie: 2 poduszki, ABS, szyberdach manualny, elektryczne szyby przód oraz lusterka, centralny zamek, wspomaganie kierownicy, regulacja kierownicy

A więc moja przygoda z Polo zaczęła się przypadkowo ... przeprowadzka zmusiła mnie do zakupu drugiego samochodu ( potencjalnie dla żony ) i trafiło się Polo o którym mowa. Z początku byłem nastawiony że będzie to zwykłe szare autko do przemieszczania ... jednak stało się inaczej ;)

ObrazekObrazek

Po kilku dniach zaczęły rodzić się coraz to nowe pomysły i tak zaczęliśmy modzić :

Najpierw poszły w ruch kierunki, migacze oraz lampy tylne ...

ObrazekObrazekObrazek

Kolejnym krokiem był grill bez emblematu VW:

Obrazek

Następnie zaczęliśmy myśleć o feldze ... początkowo miała być szeroka stal biała 14" i kit -60/-40 jednak padło na dużą felgę i tak nabyłem 16" 7j fele GlobalPlayers na podwójnym rozstawie 4x100 i 4x108 ... opony przód 195/45 a tył 205/45

Obrazek

Tak to wyglądało na Polo:

Obrazek

Jednak wydawało mi się że przód stoi jak w Audi AllRoad :P więc zakupiony został kit -40/-40 który miał poczekać na sezon ... jednak w trakcie wyjazdu do znajomych okazało się że tył przy czterech pasażerach trze to trzeba było trochę przemodelować koncepcję i tak na tył ( seryjny ) wpadły gumy usztywniające ( po dwie na stronę ) a przód poszedł w dól ... oto efekt:

Obrazek

Plany: szerokie zderzaki, trochę estetyki pod maską ( rozpórka biała, siłowniki teleskopowe zamiast "bagnetu", filtr stożkowy a w sumie cały "zimny" dolot ), usunięcie emblematu POLO, XXL, Bitte Ein Bit itp, usunięcie listew drzwiowych, obszycie siedzeń i boczków czarnoniebieską skórą, możliwe że wpadną delikatne brewki na przód ...
Nie prędkość zabija, lecz jej gwałtowna utrata ...
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Czerwona folia alternatywą dla lamp z 6n2 . Dlaczego wybrałes felgi w rozmiarze 16 i zrezygnowałeś z 14 ?
Obrazek
Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

w chwili zakupu miał 13" i jak wspomniałem plan był na szeroką stal lecz kolega sprzedawał swojego Golfa mk3 ( ten sam kolor co moje Polo ) i uznałem że skoro na Golfie w miare wygląda to na mniejszym aucie będzie wyglądał jeszcze lepiej ;) i mam nadzieje że nie pomyliłem się ... uznałem że Polo pójdzie w "niemkę" czyli czystość, prostota bez przepychu i ma być nisko i szeroko ;)
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

Post autor: szozdi »

Właśnie szukałem wszędzie tej felgi bo w planach mam dokupienie piątej sztuki na zapas bo róznie to bywa :-( masz dość wysoki profil tej opony ale i tak super wyglada :good:
Awatar użytkownika
oren69
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: oren69 »

Mam identyczny egzemplarz :eek: tylko różni się liczbą klamek :grin: Powodzenia w modach i życzę bezawaryjności :oki:
T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Tajg3r »

Pomysłów, czasu, no i kasiory na mody, powodzenia! :piwo:
Awatar użytkownika
Gimli
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Gimli »

''Z początku byłem nastawiony że będzie to zwykłe szare autko do przemieszczania ... jednak stało się inaczej'' - no wypisz wymaluj moja przygoda z Polo. Co te auta w sobie mają, że jak kupisz to nie przestajesz modzić?

Felgi bynajmniej na mój gust nie za duże - w sam raz i majestatycznie sie prezentują.

Jak Ci się jeździ na tak szerokich oponkach przy 60KM? Pytam, bo sam mylślę o szerszych, a mam (jeszcze) ten sam silnik.

Pozdrawiam i powodzenia ;)
Moja aPOLOnia - viewtopic.php?f=29&t=50989

Buy this car to drive to work
Drive to work to pay for this car
Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

Na szerokich laczkach chodzi trochę ciężej wspomaganie i ściąga na koleinach ( brak dystansów, może z dystansami byłoby lepiej )

Mały aktual: w polo padł mi motor a w sumie pompa oleju lecz za długo chodził na kulejącym smarowaniu więc skończyło się na zmianie motoru .... po długim dylemacie wpadł ponownie 1.4 choć do teraz zastanawiam się czy nie miałem wstawiać 1.6
Awatar użytkownika
cresone
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: cresone »

na tej feldze będzie się fajnie prezentować
:good:
Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

Na obecnej feldze jest nieźle ale nie za wygodne to do codziennej jazdy ... mimo zacnego wyglądu będę zmieniał na 15" alu ... bądź 14"/15" i będzie szeroka stal :D
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

co Ty gadasz :banghead: śmigasz na balonówach i nie wygodnie :?: mam od 4 lat 165/45/16 i gwint i nie zamieniłbym tego zestawu na inny, no chyba ze profil 40 :grin: przemyśl to bo będziesz żałować :acute:
Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

Problem w tym że Polo jeździ moja żona i dla niej jest to uciążliwe ( bo mi się tam widzi ) ... a jako że i tak widzę Polo na szerokiej stali to nawet dobrze się składa ... ew zamiast szerokiej dałbym ATS Cup białe... ( stal również byłaby biała ;) )
Awatar użytkownika
szozdi
Początkujący
Początkujący

A to zmienia postać rzeczy ;) z kobietami nie ma żartów :D
Awatar użytkownika
pietro89
Newbie
Newbie

Nastąpiła zmiana felgi ... aktualnie: BORBET 14", 8J, ET 15 ... opony to 4x Firestone 185/55 i jest delikatny naciąg ;) ale wg mnie kolor czarny mat jest bez szału także raczej będą białe

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
pawellini
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: pawellini »

Moim zdaniem porażka te koła + taki balon. To koło wygląda ładnie jedynie w polerce. Skąd w ogóle pomysł na zmianę? :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”