Model: Polo Basis
Silnik: 1.2 12v 47KW AZQ
Przebieg: 84 000
Dotychczasowe mody:
Felgi 15' z seata ibizy 08r. Opona 185/60/15
Aluringi na zegarach
Tempomat
Auto jest w rodzinie od 2004r. Kupione z przebiegiem 36tys. W przeciągu 50tys. wymieniony został wadliwy rozrząd, przednie zawieszenie prócz amortyzatorów. Przednie łożyska wraz z piastami. Cewki zapłonowe wraz ze świecami. Pół roku temu zamontowana została instalacja gazowa ponieważ auto zaczęło robić w końcu konkretne przebiegi. Zamontowany został STAG 300 Premium na wtryskach HANA 2000. Zmusiła mnie do tego sytuacja finansowa i trochę się bałem jak to będzie się sprawować. Zrobiłem na razie 13tys na instalacji i jak na razie nic się nie dzieje. Silnik chodzi jak w zegarku. Szarpania oraz straty na kulturze pracy nie widzę także jestem zadowolony. Oczywiście na każde 1000km robię 100-200km na benzynie. Jestem świadomy że skróci to żywotność silnika ale przy obecnych cenach benzyna by mnie zjadła. Dzięki LPG mogę utrzymać samochód w idealnej kondycji na rozsądnych częściach. Plany na przyszłość to wymiana amortyzatorów a potem zajmę się wyglądem zewnętrznym. No i oczywiście cały czas olej filtry itd.
Poniżej zamieszczam parę fotek:)