[Variant] Rozrząd - kiedy wymieniać.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

[Variant] Rozrząd - kiedy wymieniać.

Post autor: Kaczy »

Cześć moje pytanko kieruję do posiadaczy Variant'ów z silnikiem benzynowym. Po ilu kilometrach według reguł i własnych doświadczeń powinien zostać wymieniony rozrząd?

Aktualnie moja Polówka ma 52 tyś przebiegu, rozrząd nigdy nie wymieniany.
Awatar użytkownika
christopherek
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: christopherek »

a ktory rok polo?rozrzad wg mnie nie ma co oszczedzac,ori 60tys ale zauwaz ze tez ma swoja wytrzymalosc najbardziej pasek,guma wielu lat nie wytrzyma.liczac srednio 10tys rocznie 5 lat i nowy rozrzad.jesli auto ma z 10lat i tyle ma rozrzad to gratuluje.w kazdej chwili moze strzelic
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Polo z 2001, czyli przydało by się już coś działać w tym kierunku? Ile kosztuje nowy rozrząd?
D
Dzemislaw
Newbie
Newbie

Post autor: Dzemislaw »

Witam.

Żeby nie zaśmiecać kolejny tematem pozwoliłem sobie podpiąć się pod ten.

Od jakiś 2 tygodni jestem posiadaczem VW Polo Variant rocznik 2001 :yahoo: . Nie wiedząc kiedy rozrząd był wymieniany postanowiłem zakupić nowy i dać go do wymiany, niestety w tym momencie zaczynają się lekkie schody. Mój kod silnika to ALH i w tym momencie znalazłem 4 zestawy:
1. Pasek INA, Rolki INA, Pompa DOLZ - cena 545 + wysyłka.
2. Pasek + Rolki RUVILLA INA, Pompa Dolz - cena 480 + wysyłka.
3. Pasek Gates, Rolki DJB, Pompa SRL - cena 340 + wysyłka.
4. Pasek Dayco, Rolki DJB, Pompa SRL - cena 310 + wysyłka.

Pompy wody są raczej w porządku.
Z tego co wyczytałem zarówno pasek INA jak i Gates są bardzo dobrymi paskami, nie wiem natomiast jak pasek Dayco? No i największa różnica jest w rolkach - czy słyszeliście coś o firmie DJB? Sprzedający twierdzi, że nie ma na nią reklamacji także nie widzi zastrzeżeń.

Poza tym na all.... jest mnóstwo aukcji niby pasujących do kodu ALH w kwocie 250zł niestety po mailowym zapytaniu czy na pewno będzie pasować sprzedający twierdzą, że jednak nie ponieważ do ALH pasek powinien mieć 141 zębów natomiast oferowane mają 137 - po wystawiają opisy z danymi aut do których zestawy nie pasują :o .

Pozdrawiam
Polo Variant 2001r 1.9 TDI 90km ( ALH )
Awatar użytkownika
Kaczy
Mały interesant
Mały interesant

Cześć chłopaki, znalazłem rozrząd na allegro. Brać go?

http://allegro.pl/7czesc-rozrzad-pompa- ... 14876.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”