[6N2] Ocena stanu egr w 1.4 TDI AMF

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
droidereb
Newbie
Newbie

[6N2] Ocena stanu egr w 1.4 TDI AMF

Post autor: droidereb »

Witam chciałbym się poradzić was kolegów forumowiczów czy mój egr nadaje się do czyszczenia czy nie? Mój mechanik wychodzi z założenia że jeśli jeździ to nie ma czym się przejmować a mnie strasznie wkurza zamulanie przy ruszaniu i szarpanie podczas gaszenia silnika. Przeczytałem kilkadziesiąt tematów mniej lub bardziej związanych z tymi zagadnieniami i doszedłem do wniosku że przyczyną jest egr oraz klapa gasząca w przypadku szarpania. Dodam że 4 miesiące temu auto po wejsciu na 2 tys obrotów gasło, był wymieniany jakiś zawór przepustnicy i wszstko było ok zamulania nie było. Teraz znowu się pojawiło. Dodam że niedawno byłem przy odczytach błędów w mojej polówce gdyż padł mi włącznik stopu, i wykazało coś z przepływomierzem, po skasowaniu błędu auto przez kilka dni chodziło lepiej. Przesyłam zdjęcia egr które udało mi się zrobić. Z góry dziękuję za każde informacje które mogły by mi się przydać. Polo 6N2 z 2000 roku 197 tyś przebiegu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
m
mates86
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: mates86 »

Nie ma tragedii ale możesz go przeczyścić, nie ma z tym dużo pracy. Jak przeczyścisz to bedziesz wiedział. Ja miałem podobnie zasyfiony egr i nic się nie działo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”