[6r] rozkodowane radio rcd210

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qbon
Newbie
Newbie

[6r] rozkodowane radio rcd210

Post autor: qbon »

Witam,

Mam problem z radiem rcd210 - w Polo został odłączony akumulator, no i radio się rozkodowało. Po podłączeniu akumulatora na wyświetlaczu pokazuje się napis "Safe" a zaraz potem kod.
No i teraz pytanie: skąd mam ten kod wziąć?

Będę wdzięczy za pomoc.

Pozdrawiam,

qbon
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Jak masz auto z salonu to w papierach gdzieś powinno być,aczkolwiek nie musi,u mnie do RNS310 nie było.Musiałem się zgłosić do sprzedawcy i mi podali.
s
snakemen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: snakemen »

Jeżeli radio znajduje się od początku w samochodzie, to powinno być do niego przypisane (tzw komfortowe kodowanie radia). W takim wypadku przed uruchomieniem wystarczy włączyć zapłon i radio powinno ponownie działać.

Ja pytając przy zakupie samochodu o kod do radia, uzyskałem właśnie takie informacje. Dopóki radio znajduje się w moim samochodzie, to kod nie jest potrzebny. Też posiadam radio RCD210.
Obrazek
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

jest taka karteczka w instrukcji z numerem

edit:

ale jak akku padł mi na 2 tyg. to i tak radio się samo zalogowało
s
snakemen
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: snakemen »

Witam,

Czy udało się komuś uzyskać kod do radia z serwisu VW nieodpłatnie. Dzisiaj odłączyłem zasilanie od radia (model RCD210) i po ponownym podłączeniu pyta o kod.
Oczywiście odbierając nowy samochód i pytając o kod uzyskałem odpowiedź, że radio po zaniku zasilania powinno się samo zalogować (dopóki znajduje się w moim samochodzie). Tak się jednak nie stało.
W serwisie VW za ściągniecie kodu życzą sobie 80-150 zł. Co wydaje się być absurdem, bo w końcu za radio zapłaciłem kupując samochód.
Ktoś zmierzył się z podobnym problemem ?
Ewentualnie jak wyglądała kwestia samoczynnego logowania się radia w samochodzie (czy wymaga to określonego czasu, czy odbywa się to natychmiast po przywróceniu zasilania) ?

Pozdrawiam
Obrazek
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

U mnie po włączeniu zasilania RNS310 działa bez zarzutów.Kod do radia otrzymałem po interwencji u sprzedawcy.Musiałem im przesłać tylko scan dowodu.
b
bogumilka62
Newbie
Newbie

Post autor: bogumilka62 »

Czy po zmianie radia na RDC310 na jakieś 2 lata oryginalne radio RDC210 powinno się samo rozkodować.?
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”