jestem świeżym posiadaczem VW Polo 6R 1.2 TSI Highline. Postanowiłem założyć ten temat żeby nie tworzyć kilku różnych i zadać tutaj wszystkie nurtujące pytania.
1. Zauważyłem pewną niepokojącą rzecz. Świeżo po przyjechaniu z salonu (na dworze ok. 2-3 st.) wstawiłem samochód do garażu (ok. 16-17 st.). Mianowicie na przednich lampach pojawiła się para wodna. Jest to spory pasek od grilla do prawie połowy lampy z obdydwu stron. Czy spotkaliście się z czymś takim? Nie wiem czy powinienem się martwić czy nie?
2. Po otwarciu wszystkich klapek bagażnika zauważyłem że na tylnej ściance od środka (mniej więcej na wysokości koła zapasowego) jest warstwa czegoś w rodzaju kleju która idzie przez całą długość bagażnika. Czy też tak macie?
3. Czy ktoś kto posiada radio RCD310 połączył je z jakimś telefonem z Androidem w celu odtwarzania muzyki?
4. Czy też tak macie że tył Polo stoi wyżej przez co szczelina między nadkolem a oponą z tyłu jest większa niż z przodu? A może to się Wam ułożyło?
5. Czy zalewanie Polo benzyną Pb98 ma jakiś sens poza teoretycznymi wyższymi osiągami i mniejszym spalaniem? Czy ma to jakiś wpływ na żywotność podzespołów w porównaniu z Pb95?
Będę wdzięczny za odpowiedzi na moje pytania. Szczególnie liczę na odpowiedź na pyt. 1 i 2, które mnie bardzo zastanawiają :niewiem:
Pozdrawiam wszystkich