(6N) Wyciek z układu wspomagania

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mario_34
Newbie
Newbie

(6N) Wyciek z układu wspomagania

Post autor: mario_34 »

Dzisiaj podczas odbioru auta (wymieniałem całe sprzęgło) mechanik zauważył że wycieka płyn wspomagania ze złączki koło zbiorniczka, złączka jest przerdzewiała.
Cały problem polega na tym, że nie mogę nigdzie zdobyć tego przewodu, jako nowych już takich się nie kupi.

Mechanik mi napisał na kartce tak : przewody układu kierowniczego od pompy do przekładni i od przekładni do zbiorniczka.

Dzwoniłem do "Autoportu" (Wrocław) ale tam też nie mają ,a jest to największy sklep z częściami do VW. Czy ktoś się orientuje skąd zdobyć te przewody we Wrocławiu i okolicy. POLO 6N1 rocznik 1995

Dzwoniłem jeszcze do kilku szrotów ale nikt nie miał ....
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Z przewodami wspomagania, jest taka sytuacja, że warto udać się do miejsca gdzie zakuwają węże hydrauliczne i tam szukać pomocy.
Dorobią i bedzie dużo taniej niż ori wąż, który kosztuje krocie, albo własnie nie można go dostać ;)
m
mario_34
Newbie
Newbie

Post autor: mario_34 »

znalazłem na allegro ale to jest od innego modelu i pytanie czy będą te przewody pasować ?? Czy ktoś z Was by mógł zobaczyć na to.

Jutro podjadę do mechanika może on poradzi czy to pasuje ...

http://allegro.pl/przewody-wspomagania- ... 96181.html
a
adrian19872010
Newbie
Newbie

Post autor: adrian19872010 »

Witam dołączam się do tematu cieknie mojej Polówce z lewej strony spod osłony drążka da się to jakoś uszczelnić???
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”