Tajg3rowe mk3Lower.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

T
Tajg3r
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Tajg3rowe mk3Lower.

Post autor: Tajg3r »

Siema! To znów ja, ale teraz tak jak chciałem - ze sprzętem z grupy VAG, a dokładniej Golfem mk3 w wersji GT model Special. Autko wyrwałem za śmieszne pieniądze, więc nie zastanawiałem się nawet. :) No i jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce. Wstępnie handlarz powiedział mi, że jest tam silnik 1.6, ale jak się potem okazało jak sprawdziłem na spokojnie, to jest jednak 1.8 ABS 90 km. Gofer jest w naprawdę dobrym stanie, jak na rocznik '93, to naprawdę jest super, prawie, że zero rudej, jedynie przy błotniku na dole jest widać. No i co będzie trzeba ogarnąć zaraz po rejestracji, to wymiana sprzęgła, bo się już ślizga. :buba: Środek całkiem ładny, tapicerka ma jedynie małą dziurkę na fotelu kierowcy. :) Dobra, teraz co nieco o wyposażeniu:

- elektryczny szyber
- wspomaganie kierownicy
- jakaś tam gleba, ale sprzedający sam nie wiedział ile
- światła modzone (pójdą wek)
- pakiet GT naturalnie
- regulacja fotela kierowcy
- regulacja kierownicy bodajże

Plany w miarę możliwości finansów:

- wymiana sprzęgła
- Vento front
- zmiana lamp na bardziej klasyczne
- dobre koło
- polerka lakieru
- kosmetyka wnętrza
- dokładka GTI

Kilka fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Postaram się jak najszybciej ogarnąć fotki wnętrza. :)

EDIT:

Tak jak obiecałem, są fotki wnętrza, tylko jeszcze nie czyściłem, nie prałem, nie pucowałem, bo nie miałem kiedy, teraz jak będę miał trochę wolnego, to ogarnę. :) Nawet przewodów CA nie zdążyłem schować. :crazy:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I na koniec rodzynek:

Obrazek

:yahoo:
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 14:54 przez Tajg3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Czołg GT
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Czołg GT »

No te lampiony na tyle są mega :crazy: a reszta tak jak sam bym wybrał :)
[size=12px]viewtopic.php?f=28&t=19591[/url]
T
Tajg3r
Kontakt:

[quote=""Czołg GT""]No te lampiony na tyle są mega :crazy: a reszta tak jak sam bym wybrał :)[/quote]

Tak kupiłem, z czasem je wymienię, ale póki co muszą zostać, bo fundusze będą szły na bieżące sprawy związane z autem, bo chcę to mieć jak najszybciej za sobą. :)
Awatar użytkownika
Adrian_Malbork
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Adrian_Malbork »

Wnętrze dawaj !

Rurki trochę wyżej zamocuj i przydałyby się ciut minimalnie mniejsze. To tak z hejtów standardowo :D
Obrazek
Awatar użytkownika
krzychu20
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: krzychu20 »

Pod tymi nakładkami plastikowymi jest zapewne cyrk.
Znajomy kupił mk3 niby w igle, a pod tymi nakładkami był armagedon

[quote=""Adrian_Malbork""]Rurki trochę wyżej zamocuj i przydałyby się ciut minimalnie mniejsze. To tak z hejtów standardowo [/quote]
No rury są hardkorowe troche :grin:

Powodzenia w ogarnianiu VWozidła :piwo:
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

w mk3 tych nakładek plastikowych lepiej nie zdejmować, jeśli nie ma się znajomego blacharza :grin:

kolega ostatnio w astrze II taki błąd popełni zaglądając pod nakładki progowe :-D

wracając do tematu, fajna trójka, o niebo lepsza od czarnego nismo ;)
Awatar użytkownika
sprajt

Post autor: sprajt »

No niezły gofer :D Wygląda na zadbanego, pokaż foty wnętrza. Powodzenia w użytkowaniu :oki:
Obrazek
T
Tajg3r
Kontakt:

Dzięki koledzy! Idę zaraz dalej ogarniać gofra, więc postaram się foty pocykać. :) A co do nismo, to tylko się bałem czy się sprzeda, ale kamień z serca, bo się udało. :crazy:
T
Tajg3r
Kontakt:

Wymieniona siatka w układzie wydechowym, bo była przerdzewiała i wybity katalizator, bo dzwonił. :) Także powolutku do przodu, auto jest w trakcie załatwiania opłat. Już się nie mogę doczekać aż nim wyjadę. :blush2:
T
Tajg3r
Kontakt:

Kolejną rzecz udało mi się ogarnąć, to dorwałem tylną półkę w idealnym stanie, bez dziur na głośniki itp, jedynie co, to trzeba ją ładnie odkurzyć i będzie jak nówka. :) No i za dobrą kasę. :) No i wczoraj przewody CA pochowałem w progi, także kolejna rzecz do przodu. :) :cool: Jeszcze co chcę w najbliższym czasie ogarnąć, to dokładkę od GTI muszę gdzieś dorwać. :D
T
Tajg3r
Kontakt:

Smoked zrobiony.

Obrazek

Dziś biorę się za zakładanie lamp i podłączenie halogenów.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

mogłeś w sumie jeszcze ten szary plastik pomalować na czarno bo rzuca się w oczy
T
Tajg3r
Kontakt:

[quote=""Marcin86c""]mogłeś w sumie jeszcze ten szary plastik pomalować na czarno bo rzuca się w oczy[/quote]

Chciałem też pomalować te ranty na kloszu, ale nie wiedziałem, że mam tak mało szpreja i nie starczyło mi. :glare:
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

zawsze można poprawić, ale zdaję sobie sprawę że może się nie chcieć, ja nie lubię grzebać dwa razy w tym samym
T
Tajg3r
Kontakt:

[quote=""Marcin86c""]zawsze można poprawić, ale zdaję sobie sprawę że może się nie chcieć, ja nie lubię grzebać dwa razy w tym samym[/quote]

Ja w sumie i tak musiałem je rozkleić, bo poprzedni właściciel (swoją drogą miał zero pojęcia o pojęciu) zawalił sprawę, bo wszystkie, dosłownie wszystkie lampy musiałem poprawiać, włącznie z tylnymi, bo parowały i trzeba było się za to zabrać. No i teraz za jakiś czas okaże się czy ja sam dobrze skleiłem (pierwszy raz to robiłem). :) Ogólnie przy dopływie większej gotówki chcę robić vento front, tak jak pisałem wyżej, więc zapewne lampy pójdą na półe, no i ogółem też maska jest do wymiana, bo jest okrutnie poharatana. :)

No i tak poza tym, to sprzęgło R.I.P. :sorry:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta inne niż polo”