[86c2f] wymiana tłumika końcowego i strumienica

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

r
rico
Raczkujący
Raczkujący

[86c2f] wymiana tłumika końcowego i strumienica

Post autor: rico »

Witam , przymierzam się do wymiany starego tłumika (dziurawy i dodatkowo rura puszcza na spawie). Myślałem dać tłumik od dużego fiata lub coś nie dużym kosztem wstawić żeby fajnie to chodziło z jakąś fajną końcówką , dodatkowo bym chciał wyciąć katalizator i wstawić jakąś strumienice , co sądzicie o takim rozwiązaniu? silnik 1.0 aau
Awatar użytkownika
piotmag
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: piotmag »

Na pewno będzie glosniej czytałem już to gdzies ktoś tak miał osobiście tez nie mam kata i srodkowego tłumika tylko tylni ale nawet nie wiem od czego fajnie chodzi to kwestia przyzwyczajenia a ta strumienica pewnie nic nie da przy tym silniku
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

jak nie masz katalizatora wbitego w dowód to po prostu go wytnij i wstaw za miast niego rurkę, jeżeli kat jest w dowodzie to wstaw zamiast tego strumienice imitującą kat (na allegro kupisz za ok 50-60zł)
jeżeli zostawisz tłumik środkowy i wstawisz na koniec tłumik od 125p to trochę głośniej będzie ale raczej do zniesienia
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

Lepsza będzie sama rura w miejsce katalizatora niż strumienica? na przeglądzie nie będzie problemów jak nie mam kat w dowodzie? jak bym miał wstawiać końcowy przelot z dużego fiata to środkowy lepiej zostawić tak jak jest czy też zrobić przelotówke?
A
Anonymous

środkowy zostaw na początek jak jest, a jak będzie ci za cicho to go wytniesz dopiero (poza tym tłumik środkowy polo to przelot)

nie masz kata w dowodzie więc o co maja się przyczepić?
wycinasz wstawiasz rurkę z gwintem na sondę lambda i będzie dobrze

za katalizator na złomie pewnie ze 200zl dostaniesz
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

szczerze to nie wiedziałem że środkowy to przelot , a te nowe tłumiki z 125 na allegro są wogóle warte kupna? nie rozpadnie się to po miesiącu?
A
Anonymous

a kto to może wiedzieć?
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

Awatar użytkownika
grzesznik55
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: grzesznik55 »

ooo kuwa........... :bow:
kiedyś miałem z końcowy z 125p ale był za głośny jak dla mnie, teraz mam końcowy ori ale bez środkowego i ładnie chodzi :grin: nie jest głośno a jak mu daje ładnie mruczy
A
Anonymous

kolejna opcja to seryjny środek i końcowy z polo 6n2 1.4tdi
r
rico
Raczkujący
Raczkujący

wolałbym tak zamiast kata przelot , ze środkowym raczej nic nie będe robił , i ostatni też przelot
od malczana też tam gdzieś mam ale to już chyba przesada będzie :crazy:
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ dolotowy + wydechowy”