Witam , przymierzam się do wymiany starego tłumika (dziurawy i dodatkowo rura puszcza na spawie). Myślałem dać tłumik od dużego fiata lub coś nie dużym kosztem wstawić żeby fajnie to chodziło z jakąś fajną końcówką , dodatkowo bym chciał wyciąć katalizator i wstawić jakąś strumienice , co sądzicie o takim rozwiązaniu? silnik 1.0 aau
Na pewno będzie glosniej czytałem już to gdzies ktoś tak miał osobiście tez nie mam kata i srodkowego tłumika tylko tylni ale nawet nie wiem od czego fajnie chodzi to kwestia przyzwyczajenia a ta strumienica pewnie nic nie da przy tym silniku
jak nie masz katalizatora wbitego w dowód to po prostu go wytnij i wstaw za miast niego rurkę, jeżeli kat jest w dowodzie to wstaw zamiast tego strumienice imitującą kat (na allegro kupisz za ok 50-60zł)
jeżeli zostawisz tłumik środkowy i wstawisz na koniec tłumik od 125p to trochę głośniej będzie ale raczej do zniesienia
Lepsza będzie sama rura w miejsce katalizatora niż strumienica? na przeglądzie nie będzie problemów jak nie mam kat w dowodzie? jak bym miał wstawiać końcowy przelot z dużego fiata to środkowy lepiej zostawić tak jak jest czy też zrobić przelotówke?
ooo kuwa...........
kiedyś miałem z końcowy z 125p ale był za głośny jak dla mnie, teraz mam końcowy ori ale bez środkowego i ładnie chodzi nie jest głośno a jak mu daje ładnie mruczy
wolałbym tak zamiast kata przelot , ze środkowym raczej nic nie będe robił , i ostatni też przelot
od malczana też tam gdzieś mam ale to już chyba przesada będzie :crazy: