Polo 6N 5D by MEFedron

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

Polo 6N 5D by MEFedron

Post autor: MEFedron »

Cześć na imię mam Mateusz swą przygodę z polówką zacząłem dnia 8 maja 2014r w tym temacie bede pokazywał zmiany plany itp .Polo odkupiłem ją od swojego sąsiada pierwszego właściciela mieszkającego 2 klatki dalej wiek ok 55 lat jestem aktualnie drugim.
Silnik jaki napędza tego potwora to 1.4 8 zaworowy o oznaczeniu APQ autko jest z 1998r. Odkupiłem polo w stanie seryjnym beż żadnych zmian modów itp.Przez ten czas od kiedy ją mam włożyłem nowe zawieszenie gwintowane przód jak i tył firmy TA Technix skromne audio czyli. głośniczki Hertz dcx 100.3 dwudrożne 60W 30 rms , radyjko piooner 4x50w cd+usb ,skrzynia z głośnikiem JBL 300 rms+ wzmacniacz mac audio 4-kanałowy 4x80 /4x105/2x230 RMS, następnie zostały zmienione tylne lampy na hella black magic w

Aktualne Mody:
-Gwint TA TECHNIX
-Lampy tył hella black magic
-Audio Hertz dcx 100.3 dwudrożne 60W 30 rms , radyjko piooner 4x50w cd+usb ,skrzynia z głośnikiem JBL 300 rms+ wzmacniacz mac audio 4-kanałowy 4x80 /4x105/2x230 RMS

Plany:
-odnowić budę czyli wymienić elementy takie jak tylne nadkola z faktu tego że były już ratowane kitem lecz nad tym się jeszcze zastanowię gdyż magnez łapie w każdym miejscu może jeszcze blacha jest , wymienić przednie błotniki z racji tego jak otwieram drzwi od pasażera od strony wewnętrznej można ujrzeć dziurę a lewy został podszpachlowany razem progiem także nie ma lini niestety auto już swoje lata ma a sąsiad ratował jak potrafił
-Po wykonaniu blacharki chce autko pomalować na nowo oczywiście po zimie bo przed nie ma sensu chcę na taki sam kolor malnąć bądź jakiś inny lecz wielki mam z tym problem ponieważ nie jeden mi się podoba
-Projektorki lecz są one praktycznie nie dostępne a jak już są to za chwile ich nie ma także narazie zrobi się smoked + kierunki hella black magic
-Repliki felg BBS RS od fimry DARE na ori mnie nie stać 15/4x100/7,5J
-Przerobić klapę na USA lecz nad tym muszę się jeszcze zastanowić
-Zderzaki Szerokie lecz czuje pewien nie smak gdyż dużo polo po modach jest na szerokim także jeszcze zobaczymy

Kilka fotek z Vag Nysy 2014 prawie aktualny stan z tym że autko narazie nie jest na alumkach a na stalówkach i zimówkach :( Alusy zostały sprzedane gdyż 3 były krzywe a 1 pęknięta i nie opłacało mi się tego robić . Czekam na wasze komentarze opinie propozycje itp Pozdrawiam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Szakal
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Szakal »

Plany zacne,kolor fajny mialem kiedys taki kolorek i było fajnie,co do klapy japan to jesli masz nerwy i lubisz latać po odbiór dowodu to rob,albo poprstu nie daj sie złapać :) pozdro
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

To lepiej nie daj się złapać :)
Zostaw wąskie zderzaki .
Obrazek
A
AarturR
Początkujący
Początkujący

Post autor: AarturR »

Dokładnie tak jak Kuba pisze, zostaw wąski. Wszystko na szerokim jeździ :) . A po co odmładzać samochód :) .
Moje Polo: viewtopic.php?f=29&t=55889
------------------------------------------------------------
https://driiive.com/aarturr/VW-Polo-6N/#
Awatar użytkownika
Wojtus
Początkujący
Początkujący

Post autor: Wojtus »

Ostatnio widziałem w okolicach Żor :) Ładnie się prezentuje.. Zderzaki zostaw wąskie, jest ich niestety coraz mniej :) Powodzenia w modach :)
M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

mały update dawno nic nie pisałem do autka wpadły felgi długo oczekiwane skręcane BBS RS 772 15 6.5j 4x100 4 dystanse po 10 mm lecz jeszcze nie jest ten efekt jaki chce uzyskać i napewno wpadną większe. W kierunkach 2 włuknowa żarówka zrobione postoje aka USA Style z włącznikiem ON/OFF a więc aktualnie wygląda tak

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
s
szczurek_inline
Newbie
Newbie

Post autor: szczurek_inline »

Jak bys chciał odsprzedać 2 dystanse to daj znac
Awatar użytkownika
Olszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olszak »

Pięcio drzwiowe mają swój urok. Ciekawy kolor, a przeglądając to forum i kiedyś prace Szakala, to myślę że będzie petarda z tym kolorem :) Powodzonka i szerokości :P
M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""szczurek_inline""]Jak bys chciał odsprzedać 2 dystanse to daj znac[/quote]
do sprzedania są te dystanse ale 4 nie będę prowadził sprzedaży na raty dystanse mają pół roku zakupiłem je nowe wraz ze śrubami ,PS wie ktoś może orientacyjne ile mnie wyniesie pomalowanie całego auta na nowo oprócz wnetrza bo to nie ma sensu i komory
Awatar użytkownika
Olszak
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Olszak »

Moja będzie malowana w całości w ten sam kolor, z usunięciem korozji i innych odpałów za 1000zł - Ale to po znajomości i jeszcze w rodzinie. Ale obstawiam że w 2000zł byś się zmieścił u lakiernika.
s
szczurek_inline
Newbie
Newbie

Post autor: szczurek_inline »

a ile chcesz za 4 ( sorki ale nie moge wysłać PW)
M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

Do polo wpadła kierownica z jaśkiem którą już niedługo oddam do obszycia w skórę z czerwoną nicią ,następnie wpadł drążek zmiany biegów od skody RS a dokładniej z Fabii , Czerwone pasy GTI Białe kierunki przód hella boczne dymione z fera ,krateczka na szybę taki skromny dodatek . :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Ten drążek od octavii wygląda tu nieźle, idąc za ciosem przydałby się jeszcze perforowany mieszek i kierownica :grin:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
M
MEFedron
Raczkujący
Raczkujący

Przymiarka prawdopodobnie nowego koła na sezon 2015 jakim jest Porsche Teledials + adaptery zmieniające rozstaw śrub z 4x100 na 5x1300 na dystansie 3 cm /15 6j opona 165/45/R15/
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »