Odpowietrzenie skrzyni korbowej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Odpowietrzenie skrzyni korbowej

Post autor: Stawer »

Wpisuje do usterki, chociaz prawde powiedziawszy to efekt gapiostwa.

Czyscilem 3 tygodnie temu odme i wpadlem na durny pomysl zeby zdjac sobie ta gumowa uszczelke ktora jest zamontowana w filtrze powietrza i blokuje kroplom oleju/ emulsji ze skrzyni biegow mozliwosc dostania sie do filtra.

Efektem moich dzialan bylo zgubienie tejze uszczelki. Nie mam pojecia gdzie sie podziala, chyba mi wiatr ja zwial gdzies ale pomimo usilnych poszukiwan nie znalazlem zbiega.

Efekt jak sie latwo domyslacie jest taki, ze zastepcze pseudo uszczelki z innych materialow nie spelniaja swojego zadania, a filtr juz mam zasyfiony olejem.

Pytanie: Da sie toto w ogole oddzielnie dokupic?? Siedze na obczyznie teraz i jakby co to bym zamowil przez kumpli w polsce, tylko nie wiem czy ten krazek nie jest tylko i wylacznie sprzedawany wraz z cala obudowa filtra.

Z gory dzieki za odzew.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2008, 15:09 przez Stawer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

o to chodzi ? :
ObrazekObrazek
To nie jest odpowietrzenie skrzyni biegow , tylko odpowietrzenie skrzyni/przestrzeni korbowej, a ta uszczelka jest po to zeby przepuszczac gazy , a zatrzymywac krople oleju.

Na uszczelce na pewno jest wybity nr czesci i ją samą da sie dokupić w ASO VW. Wydrukuj zdjecie i pokaz gosciowi na dziale czesci , bo czasem tudno sie dogadac o co chodzi :)

Ewentulanie jak ktos ma ETKE niech wyciagnie nr częsci.
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

No nie moge linka odpalic jakos, ale na pewno mowisz o tym o co mi chodzilo. Masz racje ze to skrzynia korbowa, walnalem bzdure oczywiscie.

No ciesze sie ze powinno byc do dokupienia oddzielnie, zapodam haslo szwagrowi to mi pusci listem.

Niby taki maly bzdet a bajzlu niezlego moze narobic.
Awatar użytkownika
bazi

Post autor: bazi »

[quote=""Stawer""]No nie moge linka odpalic jakos[/quote]

no cos imageshack padł , wrzucilem na fotosik:

Obrazek
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Potwierdzam, to ten uciekinier. Dzieki za info :).
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”