Lewa manetka:
-obsługa kierunkowskazów (w dół lewy kierunek, do góry prawy kierunek)
- obsługa świateł (manetka posiada 3 tryby), manetka do siebie przytrzymując (sprężynuje) powinny zapalić się światła drogowe tak długo jak będziemy trzymać manetkę, po puszczeniu jej (nie raptownie a delikatnie) powinny pojawić się światła mijania, manetka do przodu odczujemy taki przeskok (pozostanie w tej pozycji bez trzymania) i pojawiają się światła drogowe,aby powrócić do świateł mijania manetkę ciągniemy delikatnie do siebie aż do przeskoku (pozostanie w tej pozycji) i znów mamy światła mijania.
uwaga: jeżeli cały czas świecą się światła drogowe na trybie mijania znaczy że przełącznik (manetka) uległa uszkodzeniu i należy zgłosić się do serwisu
Jeżeli nie posiadasz wiedzy ani umiejętności nie polecam wymiany własnoręcznie ze względu na poduszkę powietrzną.
Było 6N jest 6R /// mp3432 "Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
Muszę sprostować.Moja wpadka.To jednak światła mijania.Chyba jakiś system do jazdy dziennej.Po przekręceniu kluczyka zapalają się z przodu i z tyłu ale oświetlenie wewnętrzne nie działa.Dopiero od pozycji postojowych zapala się oświetlenie wewnętrzne.W komputerze nie ma opcji świateł skandynawskich itp...
To są światła do jazdy dziennej , po przekręceniu kluczyka zapala Ci się przód i Tył , ale nie podświetla Ci się wszystko w środku , i nie świeci podświetlenie Tablicy rejestracyjnej , Te światła na pozycji zero Świecą słabiej jakbyś przełączył na mijania
Natężenie światła jest takie samo. Oświetlenie tablicy działa a nawet pozycyjne z przodu . Wszystko świeci jak przy światłach mijania tylko bez oświetlenia wewnątrz. Chciałbym je wyłączyć bo gdy podłączam się pod komputer to niepotrzebnie obciąża m akumulator.
Spróbowałem wyjąć włącznik świateł.
Po wyjęciu włącznika i odłączeniu kostki zgasły światła mijania ale nadal świecą pozycyjne (tylko bez oświetlenia tablicy)
[quote=""mike nl""]Spróbowałem wyjąć włącznik świateł.
Po wyjęciu włącznika i odłączeniu kostki zgasły światła mijania ale nadal świecą pozycyjne (tylko bez oświetlenia tablicy)[/quote]