[6R] Światła drogowe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mike nl
Newbie
Newbie

[6R] Światła drogowe

Post autor: mike nl »

Polo 6R 2011r.
Mam problem bo nie mogę wyłączyć świateł drogowych.
Może ktoś wie jak to zrobić?
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Mark »

Lewa manetka:
-obsługa kierunkowskazów (w dół lewy kierunek, do góry prawy kierunek)
- obsługa świateł (manetka posiada 3 tryby), manetka do siebie przytrzymując (sprężynuje) powinny zapalić się światła drogowe tak długo jak będziemy trzymać manetkę, po puszczeniu jej (nie raptownie a delikatnie) powinny pojawić się światła mijania, manetka do przodu odczujemy taki przeskok (pozostanie w tej pozycji bez trzymania) i pojawiają się światła drogowe,aby powrócić do świateł mijania manetkę ciągniemy delikatnie do siebie aż do przeskoku (pozostanie w tej pozycji) i znów mamy światła mijania.

uwaga: jeżeli cały czas świecą się światła drogowe na trybie mijania znaczy że przełącznik (manetka) uległa uszkodzeniu i należy zgłosić się do serwisu
Jeżeli nie posiadasz wiedzy ani umiejętności nie polecam wymiany własnoręcznie ze względu na poduszkę powietrzną.
Było 6N jest 6R /// mp3432
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
m
mike nl
Newbie
Newbie

Światła świecą w pozycji 0. To rocznik 2011 . Nie da się ich wyłączyć nawet przez kabel.
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

stacyjka wyłączona (bez kluczyka) i też świeci, czy jak tylko przekręcisz stacyjkę to drogowe się zapalają? więcej danych (opis)
"Nie mam systemu w wersji PL, a jednak jakoś to nie przeszkadza pisać poprawnie."
m
mike nl
Newbie
Newbie

Muszę sprostować.Moja wpadka.To jednak światła mijania.Chyba jakiś system do jazdy dziennej.Po przekręceniu kluczyka zapalają się z przodu i z tyłu ale oświetlenie wewnętrzne nie działa.Dopiero od pozycji postojowych zapala się oświetlenie wewnętrzne.W komputerze nie ma opcji świateł skandynawskich itp...
Awatar użytkownika
Mark
Mały interesant
Mały interesant

mike nl napisałeś u samej góry "światła drogowe" tzw. długie, taka zmyłka taktyczna rozumiem :D
Awatar użytkownika
dcgumis
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dcgumis »

To są światła do jazdy dziennej , po przekręceniu kluczyka zapala Ci się przód i Tył , ale nie podświetla Ci się wszystko w środku , i nie świeci podświetlenie Tablicy rejestracyjnej , Te światła na pozycji zero Świecą słabiej jakbyś przełączył na mijania :)
v
vaaks
Początkujący
Początkujący

Post autor: vaaks »

wyłączyłem swiatła dzienne odłączając z wyłącznika świateł żółty przewód.
m
mike nl
Newbie
Newbie

Natężenie światła jest takie samo. Oświetlenie tablicy działa a nawet pozycyjne z przodu . Wszystko świeci jak przy światłach mijania tylko bez oświetlenia wewnątrz. Chciałbym je wyłączyć bo gdy podłączam się pod komputer to niepotrzebnie obciąża m akumulator.
m
mike nl
Newbie
Newbie

[quote=""vaaks""] wyłączyłem swiatła dzienne odłączając z wyłącznika świateł żółty przewód.[/quote]

Czy po odłączeniu tego przewodu też zgasły światła postojowe
m
mike nl
Newbie
Newbie

Spróbowałem wyjąć włącznik świateł.
Po wyjęciu włącznika i odłączeniu kostki zgasły światła mijania ale nadal świecą pozycyjne (tylko bez oświetlenia tablicy)
Awatar użytkownika
tomasz100
Newbie
Newbie

Post autor: tomasz100 »

[quote=""mike nl""]Spróbowałem wyjąć włącznik świateł.
Po wyjęciu włącznika i odłączeniu kostki zgasły światła mijania ale nadal świecą pozycyjne (tylko bez oświetlenia tablicy)[/quote]

Wylącz bit 0 w bajcie 12 Centralnej Elektryki i pozycyjne już nie będą świecić :)
Zrzut ekranu jest tutaj :http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 02&t=56594
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”